5 sajtova sa besplatnim fotografijama za Vaš biznis - Laganoo

5 sajtova sa besplatnim fotografijama za Vaš biznis

Ukoliko poslujete online ili prezentujete Vašu kompaniju na društvenim mrežama, sigurno razumijete koliko je važno da imate kvalitetne fotografije. Fotografije koje koristite za Vašu promociju, blogove ili prezentaciju ostavljaju snažan utisak na posmatrače, pa je stoga važno da budu odgovarajuće kako tematikom tako i kvalitetom.

Loš odabir fotografije može poslati pogrešnu poruku, dok će fotografija slabe rezolucije odati utisak nedovoljno profesionalnog pristupa.

Kako do kvalitetnih fotografija?

Prvi način je naravno da unajmite fotografa koji će uraditi fotografije u odnosu na Vaše potrebe i vizuelni identitet. Ipak, ukoliko je ova opcija skupa i neodgovarajuća za Vaše poslovanje, biće Vam potrebno jeftinije rješenje.

Ukoliko znate gdje da tražite, do profesionalnih fotografija možete doći i potpuno besplatno, na nekom od sajtova sa besplatnim bazama.

U nastavku Vam preporučujemo 5 najboljih sajtova sa besplatnim fotografijama za Vašu promociju.

1. Unsplash www.unsplash.com

Unsplash nudi značajnu bazu fotografija velikog kvaliteta, sa najrazličitijim temama. Dobra strana ovog sajta je što ne postoji obavezna registracija i što broj preuzimanja nije ograničen.

Ukoliko pak želite da se registrujete, postoji mogućnost da na nedjeljnoj bazi na email dobijate fotografije koje Vam mogu koristiti za promociju ili inspiraciju.

Unsplash sajt u svojoj bazi ima više od dva miliona fotografija.

2. Pexels www.pexels.com

Baza ovog sajta nije tako velika, ali je sav materijal pažljivo odabran. Na Pexels sajtu možete preuzimati i foto i video materijal.

Kompletan materijal je slobodan za privatnu ili komercijalnu upotrebu, pa tako ne morate brinuti da ste prekršili neke od uslova korišćenja ukoliko ove fotografije koristite za promociju Vaše kompanije ili biznisa.

3. Pixabay www.pixabay.com 

Više od 1.8 miliona visoko kvalitetnih fotografija i video snimaka koje svakodnevno postavljaju talentovani autori iz cijelog svijeta. Osim vizelnog materijala, na ovom sajtu možete pronaći i audio materijal, odnosno besplatnu muziku koja Vam može koristiti u Vašim prezentacijama ili na društvenim mrežama.

Materijal sa ovog sajta možete koristiti bez dodatnih potpisivanja autora ili označavanja web sajta, a slobodni ste da sve ovo dijelite i na Vašim društvenim mrežama.

4. Freepik www.freepik.com

Freepik je jedna od najvećih baza na internetu koja posjeduje fotografije, vektore, ilustracije, mokapove i ikonice. Na ovom sajtu postoji dio besplatnih resursa, ali i opcija plaćenog naloga, koji Vam pruža uvid u premium bazu podataka.

Ukoliko koristite i samo besplatnu bazu sigurno je da ćete uspjeti da nađete kvalitetan materijal za svoju promociju, ipak ukoliko nemate plaćeni nalog dužni ste da ispod fotografija koje koristite za komercijalnu upotrebu označite sajt Freepik.

5. Stock Snap www.stocksnap.io

Baza ovog sajta je oko 25.000 fotografija, ali svakog dana dodatno raste. Navigacija sajta je veoma jednostavna i postoji pretraga po kategorijama i ključnim riječima.

Ove fotografije je najbolje koristiti za profile na društvenim mrežama i u tom slučaju nemate obavezu tagovanja autora ili označavanja sajta.

Ovo su naše preporuke sajtova koje valja imati na umu, a za složenije dizajnerske radnje svakako preporučujemo angažovanje stručnjaka. Tim “Laganoo” agencije za digitalne i e-commerce usluge Vam stoji na raspolaganju. Možete nas kontaktirati ovdje.

Unesite Vaš email ili broj telefona i kontaktiraćemo
Vas u narednih 24 sata.

Unesite Vaš email ili broj telefona i
kontaktiraćemo Vas u
narednih 24 sata.