Zašto je email marketing odličan kanal komunikacije? - Laganoo

Zašto je email marketing odličan kanal komunikacije?

Bez obzira da li ste osoba koja strastveno vjeruje u email marketing ili preferira oglašavanje na društvenim mrežama, morate znati da obje platforme nude jedinstvene prednosti.

Email predstavlja najpopularniji i najpouzdaniji način da se dođe do potencijalnih kupaca. Prema izvještajima, 91% korisnika interneta provjerava svoju elektronsku poštu najmanje jednom dnevno. Mnogima je to i prva obaveza koju ujutru urade.

Ipak, imajte na umu da će vaša targetirana publika biti bombardovana sa nekoliko mailova i značajan dio njih mogu biti vaši konkurenti. Tako da je od vitalnog značaja imati ubjedljiv tekst i naslov koji će privući pažnju, te podstaći primaoca maila na akciju.

Prema nedavnom izvještaju, 66% internet potrošača kupuje na osnovu email marketinga. Najveće stope konverzije (conversion rate) zabilježene su upravo u email marketingu, u poređenju sa drugim metodama.

Značaj i efikasnost email marketinga?

Tokom protekle decenije, posjetioci društvenih mreža eksponencijalno su rasli. Nije iznenađujuće, zar ne?

Jasno je da društveni mediji nijesu pitanje mode, već kanal komunikacije, poput email-a, koji se može koristiti za dosezanje ciljne publike. Zapravo, 83% marketing stručnjaka kaže da su društveni mediji važni za njihovo poslovanje.

Zbog ovih trendova, neki marketari se pitaju:

da li je email marketing efikasan?

– da li će društvene mreže zamijeniti email?

Istina je da email još dugo ne ide nikuda!

Kada pogledate efikasnost email-a u poređenju sa društvenim mrežama i zavirite u povraćaj ulaganja (ROI) svake od njih, prilično je jasno da je email marketing pobjednik u ovoj kategoriji.

Svakako, efikasnosti email marketinga doprinosi i prisustvo na društvenim mrežama i marketing na društvenim mrežama. Sa jedne strane, imamo društvene mreže koje su bitne za podizanje svijesti o brendu i svakodnevnu komunikaciju, dok sa druge strane imamo email marketing koji vezujemo za konkretne korake.

Kako kreirati email marketing kampanju?

Da li se i vi želite obratiti potencijalnim klijentima na ovaj način? Ukoliko ste mislili da je za to potrebno puno vremena i sredstava – agencija Laganoo iz Podgorice je na raspolaganju da unaprijedi vaš digitalni marketing.

Bilo da već imate svoju bazu email kontakata ili želite koristiti onu koju posjeduje agencija za digitalne i e-commerce usluge Laganoo, obezbjeđujemo vam uslugu kreiranja i implementacije kompletne email marketing kampanje.

To znači da za vas:

  • Osmišljavamo sadržaj za email,
  • Dizajniramo ga,
  • Šaljemo velikoj bazi kontakata,
  • Dostavljamo detaljan izvještaj o postignutim rezultatima.
https://youtu.be/ZOorFFlspM8

Za više informacija o tome kako da na najboli način iskoristite email marketing za vašu B2B komunikaciju u Crnoj Gori ili šire, ili ukoliko ste zainteresovani za naše druge usluge, kontaktirajte nas.

Unesite Vaš email ili broj telefona i kontaktiraćemo
Vas u narednih 24 sata.

Unesite Vaš email ili broj telefona i
kontaktiraćemo Vas u
narednih 24 sata.