Trendovi u web dizajnu koji će dominirati u 2021. godini - Laganoo

Trendovi u web dizajnu koji će dominirati u 2021. godini

Trendovi u onlajn svijetu mijenaju se jako brzo, sa njima i navike korisnika, pa je tako neophodno da internet prezentacija nekog poslovanja uvijek bude u skladu sa potrebama i trendovima na tržištu.

Koji su to trendovi koji su se već sada dovoljno istakli, da možemo reći da će obilježiti godinu koja je pred nama? Neki od njih bili su prisutni i tokom prethodne godine, ali su svojom funkcionalnošću zaslužili mjesto i na ovoj listi.


1. Dark mode


Apsolutni hit na svim online platformama tokom 2020. godine – Tamni režim (Dark mode), zadržaće svoju popularnost i tokom 2021. Ovaj trend otpočeo je na društvenim mrežama, ali se zbog svojih funkcionalnih i vizuelnih vrijednosti brzo preselio i na web sajtove.

Dark mode je savremen i sofisticiran, dizajnerima pruža mogućnost stvaranja kontrasta i naglašavanja elemenata. Osim toga, tamna pozadina manje šteti vidu korisnika, što je velika prednost ukoliko se u obzir uzme da prosječan korisnik dnevno provede više od četiri sata gledajući u ekran.


2. 3D elementi


Iako nisu ništa novo i revolucionarno, jer su u web dizajnu prisutni već godinama, 3D elementi će dominirati i ove godine, naslanjajući se na sve veću popularnost virtuelne realnosti. 3D elementi hiper realističnog izgleda predstavljaju spoj savremenog dizajna i mogućnosti koje nam tehnologije donose, a korisniku pružaju potpuno novo i zanimljivo iskustvo.


3. Chat bot


Savremeni korisnik očekuje da mu uvijek budete dostupni, želi informaciju odmah, zato chatbotovi postaju sve popularniji, iako su već godinama prisutni. Brojne kompanije odlučuju se da kreiraju i na svojim sajtovima postave chatbotove kako bi posjetiocima pružili odgovore na njihova pitanja, ali i privukli njihovu pažnju.

Upotreba chat bota može biti korisna za poslovanje i sa strane prodaje, jer vam daje mogućnost prikupljanja informacija o posjetiocima u cilju naknadnog targetiranja ili kontaktiranja.


4. Ilustracije i ilustrovani elementi


Stock fotografije na web sajtovima djeluju tako prevaziđeno, kada pogledamo trend koji je započet u 2020. godini, a koji će se nastaviti i u 2021, a to su ilustrovani elementi. Ilustracije čine dizajn sajta opušenijim, a vesele boje kod posmatrača bude pozitivne emocije. Ovakav tip prezentacije daje karakter kompaniji i unosi dozu ljudskosti u svijet online prezentacija.

Trend web sajtova sa ilustracijama daje mogućnost da uradite nešto jedinstveno i personalizovano, kao i da zgrabite pažnju korisnika ovim opuštenijim načinom prezentacije.


5. Kontrastne boje


Kada su boje na sajtu u pitanju, ova godina će nam dozvoliti da budemo hrabri i odvažni, koristeći divlje i kontrastne boje. Eksperimentisanje sa kombinacijama boja koje se inače smatraju nespojivim i korištenje komplementarnih boja jedan je on trendova koje će dizajneri voljeti. Potpuno je jasno da ovakve vizuelne intervencije privlače pažnju korisnika i odaju utisak savremenog i hrabrog izraza.

Cilj je da budete primijećeni, pa je tako dopustivo koristiti i neon boje, koje odišu futurističkim stilom.


6. Prezentacija proizvoda na e-commerce sajtovima


Nekonvencionalni pristup prikazivanja proizvoda na e-commerce web sajtovima je apsolutni hit. U trenutku kada većina prodavnica postoji i online, a neke i samo online, neophodno je proizvode predstaviti na što bolji način.

Ova godina nam donosi novitet i po tom pitanju, jer nije više obavezno imati strogo i tradicionalno prikazane proizvode na fotografiji viskog kvaliteta, na strogoj bijeloj pozadini, gdje je kompletan asortiman prikazan na identičan način.


Kako kreirati funkcionalan web sajt, uz savremen web dizajn?


Novi web dizajn trendovi nam dozovljavaju da budemo hrabri, da izađemo iz ranije utvrđenih okvira, prikazujući proizvode na uzbudljiv način, koji će privući pažnju korisnika i učiniti da se što duže zadrže na sajtu.

Ukoliko vam je potrebna izrada web sajta, ili redizajniranje postojećeg kako bi bio u toku sa aktuelnim web dizajn trendovima i potrebama tržišta, pogledajte koje usluge nudimo i kontaktirajte “Laganoo” tim.

Unesite Vaš email ili broj telefona i kontaktiraćemo
Vas u narednih 24 sata.

Unesite Vaš email ili broj telefona i
kontaktiraćemo Vas u
narednih 24 sata.