Kada je bolje angažovati marketing agenciju umjesto formiranja marketing tima? - Laganoo

Kada je bolje angažovati marketing agenciju umjesto formiranja marketing tima?

Biti na čelu kompanije i poziciji donosioca odluka nije lako. Pogotovo u doba velikih globalnih promjena i poteškoća u poslovanju sa kojima se svi susrećemo, kada je više neko ikad potrebno ostvariti što bolje rezultate uz što manje ulaganja.

Za svako poslovanje, marketing aktivnosti predstavljaju bitan segment. Manje kompanije obično nemaju marketing timove već outsource-uju ove usluge. Međutim, ne samo one, nego i veće kompanije i pored toga što imaju veći broj zaposlenih takođe angažuju marketing agencije.

Kada dođete do pitanja da li angažovati marketing agenciju ili oformiti marketing tim, potrebno je sagledati sve strane, te uvidjeti prednosti plaćanja usluga koje nudi marketing agencija sa jedne strane, kao i prednosti kreiranja stalnog marketing tima u vašoj firmi, sa druge strane.


Prednosti angažovanja marketing agencije


1. Možete se fokusirati na ono što predstavlja osnov vašeg biznisa


Odabir profesionalne agencije znači da će se vaša kompanija “rasteretiti” razmišljanja o marketingu, a svoje resurse i kapacitete usmjeriti na razvoj proizvoda i usluga koje nudite, prodaju ili unapređenje brenda.

Iskustvo je pokazalo da u većini slučajeva firme imaju značajnu korist od angažovanja agencije koja primjenjuje sve potrebne marketinške vještine i znanja i agencije kojoj je, jasno, marketing “prirodno stanište” i u tome su najbolji, za razliku od klijenta kojem su u fokusu poslovanja druge djelatnosti i čiji interni resursi nisu bliski marketingu.


2. Troškovi i efektivnost


Stavite troškove na papir i uporedite. Kreiranjem internog marketing tima, vaša kompanija ima troškove zarada i opreme za rad marketing menadžera (ili više njih, u nekom slučaju). Pored toga, morate razmišljati i o danima bolovanja, plaćenom odmoru, zdravstvenom osiguranju, troškovima obuke i slično.

Angažovanjem agencije, možete dobiti iste usluge u vidu sveobuhvatnog marketing paketa, za znatno nižu, fiksnu mjesečnu naknadu. I još: agencija je uvijek dostupna i vama na raspolaganju.

Zato, umjesto raspisivanja konkursa i dugotrajne selekcije kandidata, samo kontaktirajte marketing agenciju i zakažite besplatne konsultacije već danas.


3. Dobijate iskusne stručnjake i ostvarujete veći povrat investicije


Angažovanjem agencije dobićete više za svoj novac. Jednostavno, za proviziju koja uključuje određeni paket usluga, dobijate profesionalni tim stručnjaka za digitalni marketing, oglašavanje na društvenim mrežama, tim koji uključuje i SEO stručnjaka, web dizajnera, grafičkog dizajnera, copywriter-a. Svi članovi tima su stekli iskustvo u svom poslu, poznaju uslove na tržištu i znaju kojim metodama da postignu željene rezultate.

Umjesto kreiranja marketing tima koji tek treba da se uhoda, uči, stekne iskustvo, agencija je u stanju da vam isporuči upravo sve to – i to odmah.

Sve ovo naravno da ne znači da angažovanje internog tima nije dobra ideja, međutim angažovanjem agencije možete biti sigurni da je zaokružena jedna kompletna marketing priča, sa dodatnim resursima neophodnim za ispunjenje svih profesionalnih zahtjeva.


4. Alati i treninzi


Kreiranje i implementacija uspješnih strategija digitalnog marketinga često zahtijevaju online softvere i alate za marketing koji se kupuju ili plaćaju na mjesečnom nivou.

Stvaranjem marketing tima u okviru vaše kompanije, morate računati i na troškove kupovine svih potrebnih alata. Međutim, angažovanjem marketing agencije nećete imati ove troškove i nećete brinuti o zastarjelim verzijama softvera, isteklim pretplatama ili sličnim problemima.

Isto tako, agenciji neće biti potrebni treninzi koje biste morali obezbijediti svojim zaposlenima. Njihovi timovi su razne obuke i treninge već prošli ili se i dalje usavršavaju, ali ne na vaš račun.


Zaključak – marketing agencija vs. interni tim


U ovom tekstu osvrnuli smo se na sitacije u kojima je bolje angažovati marketing agenciju nego voditi čitav interni marketing tim.

Angažovanjem agencije dobijate znanje i iskustvo iz marketinga, profesionalan i obučen tim, po nižoj cijeni i bez dodatnih troškova opreme, treninga, softvera.

Za manje kompanije, angažovanje agencije predstavlja najbolje rješenje, jer će tako sve svoje marketing zadatke i ideje proslijediti outsource-ovanoj agenciji.

Za veće kompanije, interni timovi ne predstavljaju zastarjeli način rada, ali angažovanje agencije omogućava da se kreiraju i realizuju kompleksni ciljevi i zahtjevne marketing kampanje.

Ukoliko želite saznati koje sve usluge marketinga nudi agencija “Laganoo” ili se konsultovati sa nama koje je najbolje rješenje za vaš biznis – kontaktirajte nas.

Unesite Vaš email ili broj telefona i kontaktiraćemo
Vas u narednih 24 sata.

Unesite Vaš email ili broj telefona i
kontaktiraćemo Vas u
narednih 24 sata.