Landing strana kao alternativa web sajtu - Laganoo

Landing strana kao alternativa web sajtu

U savremeno doba, online prisutnost je nešto što se podrazumijeva, na dnevnom nivou. Nevezano za uzrast, pol, zanimanje – svi smo postali internet korisnici, odgovore na sva pitanja tražimo na internetu, preporuke za novu knjigu ili dostavu hrane, kupovinu uređaja i namirnica, čak i ugovaranje posla i traženje novih poslovnih prilika.

Upravo zbog toga i vaš biznis mora biti online i imati svoju prezentaciju na internetu.

Ukoliko imate dilemu, jer vaš posao nema širok i raznovrstan asortiman, pa mislite da nemate dovoljno sadržaja za popunjavanje web sajta koji ima više strana, online prodaju ili druge dodatne mogućnosti – pravo rješenje za vas je izrada landing strane odnosno izrada web sajta koji ima samo jednu stranu.

Ukoliko planirate ili već imate sopstveni mali biznis koji možda pokrećete iz dnevnog boravka, radne sobe ili garaže, ili svoj hobi i vještine pretvarate u poslovni poduhvat, takođe možete misliti da je izrada web sajta krupan zalogaj za početak realizovanja takve preduzetničke ideje. Saglasni smo i predlažemo najbolje alternativno rješenje koje može pružiti istu korist – kreiranje landing stranice.


Prednosti kreiranja landing strane za vaš biznis


Bilo da imate manji ili veći biznis, uz dosta truda, dobru web stranicu i adekvatan plan prodajnih i marketing aktivnosti, možete ostvariti odlične poslovne rezultate.

U nastavku su samo neki benefiti kreiranja jednostranog web sajta.


1. Pozicioniranje na Google pretrazi


Ukoliko se bavite npr. postavljanjem parketa ili servisom klima uređaja, kreiranje jednostavnog web sajta je baš za vas. Pogledajte zašto:

Korisnici neće (ili će vrlo rijetko) pratiti stranice na društvenim mrežama servisera klima uređaja. Sa druge strane, ni sami serviser neće imati dovoljno zanimljivog sadržaja koji bi postavljao na svoj Facebook ili Instagram.

Ipak, kada se desi kvar na klima uređaju, korisnik će otići na Google, u pretragu ukucati “servis klima uređaja” i ponudiće mu se web sajtovi sa kojih će samo pročitati osnovne informacije, uzeti kontakt i pozvati servisera za dalji dogovor.

Dakle, vama je potrebno samo da u tom trenutku, kada se korisniku javi potreba za vašom uslugom, budete njemu vidljivi i dobijate klijenta.2. Nije potrebno kreirati puno sadržaja


Izrada landing strane je odličan izbor za kompanije koje nemaju širok i raznovrsan asortiman o kojem bi se moglo detaljno pisati i predstavljati ga. Na primjer, to bi bili biznisi koji se bave građevinskim radovima, montažom rasvjete, prodajom aparata ugostiteljskim objektima, razna udruženja, zajednice ili recimo pojedinci koji vrše usluge servisa kućnih uređaja ili automobile ili koji drže časove matematike ili engleskog jezika.

U tim situacijama nije vam neophodan opširan web sajt, već samo landing stranica koja će sadržati osnovne informacije o vama, uslugama koje pružate, lokaciji, kontakt podatke, kao i eventualno cijene.


3. Ostavljate profesionalniji utisak


Kada imate web sajt, bio on jednostran ili opširniji, sigurno ćete se istaći u odnosu na konkurenciju koja nije na ovaj način “podigla” svoj biznis.

Možda imate društvene mreže, ali treba znati da za profesionalno online prisustvo koje će posjetioci ozbiljno shvatiti i željeti da sarađuju sa vama nije dovoljno imati samo Facebook ili Instagram stranicu. Treba vam web strana, koja će unaprijediti vaš poslovni imidž.


4. Dostupni ste u svakom trenutku


Nevezano za dan ili doba dana, informacije o vama su dostupne zainteresovanim korisnicima u svakom trenutku. Kao što biste ostavili vizit kartu, tako je sada dovoljno da klijentima i potencijalnim partnerima kažete da posjete vaš web sajt i tu će naći sve potrebne informacije o vama, mnogo više nego što bi bilo na bilo kojoj vizit karti.


5. Ne zavisite od društvenih mreža


Prvenstveno, nemaju svi društvene mreže, da biste mogli jedino na taj način voditi komunikaciju sa klijentima. Drugo, neko od korisnika ima Facebook a nema Instagram, i obratno, pa je tako web sajt idealan kanal promocije za vaše proizvode jer mu mogu pristupiti svi.

Vrlo bitno je i to da na društvenim mrežama vi i vaš biznis ste samo njihovi korisnici i morate se prilagoditi pravilima tih društvenih mreža. Tada prestajete biti vlasnik biznisa koji ima slobodu u svom poslovanju, već se prilagođava Facebooku ili Instagramu. U slučaju novih izmjena u radu društvenih mreža ili pak njihovog nestanka, gubi se i vaš jedini izgrađeni kanal komunikacije, pa biznis lako može posustati.


6. Imate mogućnost praćenja posjeta sajtu i remarketinga


Kada imate landing stranu, možete analizirati broj posjeta, pratiti ponašanje korisnika, vidjeti odakle dobijate najviše posjeta, na koje se potencijalne klijente treba fokusirati, koliko se korisnici zadržavaju na stranici… Sve su ovo podaci od velikog značaja za vaše buduće aktivnosti, kako prodajne tako i marketinške.

Dodatno, ukoliko nemate web sajt ili landing page, ne možete da radite remarketing i tako se oglašavate korisnicima koji su već bili na vašem sajtu i time iskazali interesovanje za vašim proizvodima ili uslugama. Bez remarketinga, budžet za oglašavanje ćete uzalud trošiti i na one koji nisu vaša ciljna grupa.


7. Kreiranje landing stranice je jeftino


Jasno je da je online prezentacija vašeg poslovanja postala neizostavan dio biznis strategije, a vjerovatno zahtijeva manje ulaganja nego što ste mislili. Uz to, korist može biti višestruka.

Dok je za kreiranje kompletnog web sajta potrebno izdvojiti nešto više novca, agencija za digitalne i e-commerce usluge “Laganoo” iz Podgorice nudi kreiranje landing stranice tj. jednostranog web sajta po cijeni od samo 199 eura.


Primjer landing strane


Kao jedan od primjera jednostranog web sajta koji zapravo pruža sve što je potrebno datom biznisu, navodimo landing stranu koju smo dizajnirali u svrhe promocije ponude i procesa registracije kompanija u Crnoj Gori: www.montenegrocompanyregistration.com.

Na toj stranici Company formation in Montenegro date su sve informacije o uslugama koje se pružaju, dodatne informacije za potencijalne klijente, sadržaj i cijene paketa koji se nude, kontakt podaci i uvezane su društvene mreže. Sve što je potrebno potencijalnom klijentu je na jednom mjestu.


Kako kreirati landing stranu?


Sada je jasno da je osnovni cilj landing strane da na brz i efektan način izvrši promociju nekog proizvoda, usluge ili projekta i da predstavlja dobru alternativu kompletnom višestranom web sajtu, kako za veće biznise, tako i za male radnje i kućne radionice.

Ukoliko i vi želite da na ovakav način započnete svoju online promociju, postanete vidljivi na Google-u i povećate svoju prodaju, mi vam možemo pomoći kreiranjem upečatljivih landing strana i adekvatnom marketinškom strategijom. Kontaktirajte Laganoo.

Unesite Vaš email ili broj telefona i kontaktiraćemo
Vas u narednih 24 sata.

Unesite Vaš email ili broj telefona i
kontaktiraćemo Vas u
narednih 24 sata.