Načini da učinite web sajt bezbjednijim - Laganoo

Načini da učinite web sajt bezbjednijim

Kada imate svoj web sajt, bilo da je u pitanju manji ili veći web sajt, prezentacioni ili preko njega vršite prodaju i razne transakcije, neophodno je zaštititi web sajt od mogućih napada. Bezbjednost informacija je od izuzetno velikog značaja, jer na taj način štitite sebe i svoje klijente i posjetiocima sajta omogućavate bezbjedno korisničko iskustvo.

Istraživanja pokazuju da polovina posjetilaca sajta napusti sajt u trenutku kada primijete ili dobiju obavještenje da web sajt nije bezbjedan (kada piše da je web sajt “unsafe” ili “not secure”). Na taj način, Google dodatno i “tjera” vlasnike web sajtova da ih zaštite.


Uputstvo za kupovinu: Kako zaštititi web sajt?


Kao i u svim oblastima života, bezbjednosne prijetnje se pojavljuju i na internetu. Čak ih ima i gigant poput Gmail-a, što nam govori da ne postoji 100% sigurno internet mjesto.

Na početku procesa izrade web sajta, vaši prvi koraci su kupovina domena, odnosno internet adrese na kojoj se nalazi vaša internet stranica, kao i obezbjeđivanje hostinga.

Detaljna uputstva za kupovinu domena i hostinga možete pročitati u našim tekstovima “Kako kupiti domen za web sajt?” i “Kako zakupiti hosting za web sajt?”.

Da bi se opasnosti od hakerskih napada ili problema sa raznim virusima svele na najmanju mjeru, u nastavku preporučujemo načine na koje možete zaštititi vaš web sajt.


  1. Website Security

Naši Website Security paketi nude zaštitu od zlonamjernih programa zahvaljujući svakodnevnom, automatskom skreniranju web sajta i uklanjanju svih eventualnih prijetnji.

Posjetite www.laganoo.online/products/website-security i odaberite Website Security paket koji najbolje odgovara vašem web sajtu.

  1. SSL Sertifikat

SSL sertifikat je neophodan bilo kojem individualnom korisniku ili manjoj ili većoj organizaciji koja koristi svoj web sajt putem kog zahtijeva, dobija, procesuira, skladišti ili prikazuje povjerljive ili osjetljive informacije.

Posjetite www.laganoo.online/products/ssl i učinite svoj sajt sigurnim za sebe i svoje klijente.

  1. Website Backup

Kako biste bili potpuno sigurni da vaši podaci ni u jednom trenutku nisu izgubljeni, omogućite izradu rezervnih kopija sajta.

Posjetite www.laganoo.online/products/website-backup i odaberite paket u zavisnosti od tipa podataka koje želite da čuvate.

Za dokumenta i fajlove preporučujemo Website Backup 5 GB, za fotografije i muziku Website Backup 25 GB, a za video i multimediju Website Backup 50 GB. Kada odaberete neki od ovih paketa, rezervne kopije Vaših podataka se prave na svaka 24 časa, a jednim klikom se u svakom trenutku možete vratiti na neku od prethodnih verzija.

Koji god nivo zaštite da ste odabrali, jednostavno kliknite na Add to Cart kako biste ga dodali u svoju šoping korpu, a zatim popunite obrazac ličnim podacima za plaćanje kao i kod kupovine domena ili hostinga i obezbijedite svom sajtu sigurnost i kvalitet koji ulivaju povjerenje klijentima.

Sve na jednom mjestu: Laganoo vam obezbjeđuje laku i jednostavnu kupovinu hostinga za web sajt koji takođe kreiraju naši stručnjaci. Od 31. marta do 31. maja 2021. na snazi je promo akcija za sve nove klijente – umjesto 299 eura koliko iznosi cijena za kreiranje web sajta paketa Basic, izrada web sajta se ne naplaćuje. Detaljnije pročitajte klikom na www.laganoo.me/promo-akcija/.

Pored toga, kod nas možete kupiti domen i zakupiti hosting za vaš web sajt.

Ukoliko želite dobiti više informacija o svim našim uslugama ili se konsultovati sa našim timom o mogućnostima za vaš biznis, kontaktirajte nas ili zakažite besplatne konsultacije.

Unesite Vaš email ili broj telefona i kontaktiraćemo
Vas u narednih 24 sata.

Unesite Vaš email ili broj telefona i
kontaktiraćemo Vas u
narednih 24 sata.