Web prodavnica – obavezan segment vaše prodaje - Laganoo

Web prodavnica – obavezan segment vaše prodaje

Online prodaja je nešto za što smo do prošle godine govorili da predstavlja budućnost kupovine na ovim prostorima. Danas, sigurno je da predstavlja sadašnjost i svaki naredni dan kašnjenja u njenoj implementaciji može bitno uticati na poslovanje svakog većeg ili manjeg biznisa.


Kako je počela Internet trgovina?


Web prodavnice su postale obavezni način kupovine u savremenom dobu, međutim one ne predstavljaju novinu u svijetu interneta. Ideja o njihovom kreiranju nastala je kada i sam Internet, a kompanija „Pizza Hut“ je još 1994. godine počela da preuzima porudžbine klijenata putem interneta. Već naredne godine i „Amazon“ je otvorio svoju prvu web prodavnicu.

Oni su bili pioniri kada je Internet trgovina u pitanju, dok je veći dio svijeta ogromne mogućnosti online kupovine uvidio tek početkom ovog vijeka. Nakon širenja u Americi, od 2005. godine online prodavnice počinju da osvajaju Evropu, a potom i Aziju.


Zašto je važno imati web prodavnicu?


U savremeno doba, online prisutnost je nešto što se podrazumijeva, na dnevnom nivou. Nevezano za uzrast, pol, zanimanje – svi smo postali internet korisnici. Internet je postao sastavni dio života svakog čovjeka, a preduzetnici i vlasnici svih vrsta biznisa shvatili su da je prisustvo na web sajtovima i društvenim mrežama neophodno za uspjeh u poslu. Kako bi se taj uspjeh postigao, neophodno je održati korak ili napraviti korak naprijed u odnosu na konkurenciju. Jedan od najboljih načina da se izdvojite u odnosu na ostale je kreiranje web prodavnice.

Kako su već godinu dana na snazi mjere koje ograničavaju kretanje i niz drugih aktivnosti, ove okolnosti zahtijevaju i pronalaženje novih načina da dođemo do klijenata ili kupaca, nevezano da li ste preduzetnik, freelancer, vodite organizaciju, imate startup, manju ili veću kompaniju ili pak domaću radinost.

U trenucima kada su radnje zatvorene ili pristup njima ograničen, internet je jedino mjesto koje radi 24/7. Upravo na internetu će biti smještena i vaša web prodavnica.


Prednosti web prodavnice za prodavce


 • S obzirom na to da nema potrebe da plaćate zakup lokala i radnike, kreiranje web prodavnice je jeftinije nego otvaranje klasične. Sve što je potrebno je kupovina domena na godišnjem nivou, kvalitetna izrada web sajta koji uključuje online poručivanje, a ovdje možete vidjeti da su ta ulaganja niska.
 • “Punjenje” web prodavnice je lakše, nego punjenje polica u uobičajenim, fizičkim radnjama. Gotovo jednim klikom možete da promijenite asortiman, cijenu proizvoda, kao i akcijska sniženja. Za sve ove radnje, dobićete obuku od kreatora web sajta i web prodavnice.
 • Vaša prodavnica radi svakog dana, 24h dnevno, čak i vikendom i praznicima. Upravo tim danima, klijenti često pretražuju i naručuju proizvode koje žele.
 • Ne postoje granice. Vaši proizvodi i usluge su dostupni i ljudima koji ne žive u mjestu vašeg poslovanja, pa ni u vašoj zemlji. Na taj način, vaše potencijalno tržište značajno raste.
 • Imate direktnu komunikaciju sa klijentima i možete razgovarati sa njima online. Isto tako, praćenjem analitike sajta i zaključenih kupovina imate uvid u potražnju za svakim od proizvoda, pa možete raditi remarketing kao i lakše planirati poslovanje i trendove za naredni period.

Prednosti web prodavnice za kupce


 • Kupovina preko interneta štedi vrijeme i novac. Kupci više ne moraju da obilaze više prodavnica i žure dok traje radno vrijeme. Takođe, ne moraju da izdvajaju novac za prevoz, gorivo ili parking, već kupovinu obavljaju preko telefona ili računara, sa bilo koje lokacije – iz svoje dnevne sobe, kancelarije, u prevozu, čekajući red kod frizera… Takođe, to mogu uraditi i u bilo koje vrijeme, jer web prodavnice rade 24/7.
 • Kako nema posrednika u kupovini, web prodavnice uglavnom pružaju niže cijene. Dodatno, postoji mogućnost i darivanja posebnih kupona za popuste, u cilju razvijanja loyalty programa, što donosi benefite i prodavcu i kupcu.
 • Online ponuda je raznovrsnija. Na internetu se može pronaći svaki proizvod, svaki brend, pregledno i jednostavno, a poređenjem se lako može uočiti najpovoljnija ponuda.

Kako kreirati web prodavnicu?


Internet prodaja je i u Crnoj Gori sve popularnija. Svjedoci smo da su se mnogi brendovi, pogotovo u posljednjih godinu dana, aktivirali po pitanju online trgovine. Zato je potrebno da budete u toku sa aktuelnim dešavanjima na tržištu i podignete svoje poslovanje na viši nivo.

Ukoliko nudite usluge, vaši klijenti umjesto pozivanja na broj telefona kako bi zakazali svoj termin ili fizičkog dolaska i čekanja do slobodnog termina, mogu jednostavno pristupiti vašem web sajtu i na osnovu prikaza slobodnih i zauzetih termina lako odabrati onaj koji im najviše odgovara.

Naša agencija za digitalne i e-commerce usluge „Laganoo“ razumije potrebe vlasnika biznisa u Crnoj Gori, pa u svojoj ponudi imamo 3 paketa za izradu web sajtova koji uključuju kreiranje web prodavnice ili online zakazivanja. Paketi su namijenjeni različitim biznisima, njihovim potrebama i obimu poslovanja, dok su cijene prilagođene domaćem tržištu. Takođe, moguće je integrisati web prodavnicu u okviru postojećeg web sajta. Detaljnije o karakteristikama paketa pročitajte ovdje.


Besplatno kreiranje web prodavnice


Za nove klijente, nudimo promo akciju: BESPLATNO kreiranje web sajta i web prodavnice za „Basic“ paket!

 • Umjesto 299 eura koliko iznosi cijena za kreiranje web sajta paketa Basic, do 31. maja 2021. izrada web sajta se ne naplaćuje.
 • Vaš jedini trošak je iznos održavanja web sajta, od 29 eura mjesečno.
 • Dodatna povoljnost: ukoliko plaćate mjesečno održavanje za godinu dana unaprijed, umjesto za 12 mjeseci plaćate samo za 10. Na taj način, umjesto 348 eura, cijena održavanja za godinu dana biće samo 290 eura.
izrada web sajta se ne naplaćuje

Koraci su jednostavni:

 • Posjetite www.laganoo.me ili pozovite 069 25 26 26 i konsultujte se sa Laganoo timom oko najboljih opcija za vaš biznis.
 • Poručite Basic paket za izradu web sajta koji uključuje: 4 strane, web prodavnicu sa online poručivanjem ili zakazivanjem termina, tehničku i sigurnosnu podršku web sajta, email hosting i niz drugih benefita koje možete pogledati ovdje.
 • Odaberite svoj domen i sadržaj koji će biti predstavljen na sajtu.
 • Laganoo za vas kreira web sajt koji je usmjeren na kupca, koji zadovoljava njegove potrebe kao i vaše zahtjeve.
 • Vaš web sajt je online za samo 7 dana.

Učinite svoje poslovanje laganim, kontaktirajte „Laganoo“:

Naš broj telefona je: +382 69 25 26 26

Email: prodaja@laganoo.me

Ili nas zapratite na društvenim mrežama Facebook, Instagram, LinkedIn i YouTube.

„Laganoo“ posluje i na inostranim tržištima i u svom timu ima internacionalne stručnjake. Inostrani klijenti i potencijalni partneri mogu posjetiti www.laganoo.com.

Unesite Vaš email ili broj telefona i kontaktiraćemo
Vas u narednih 24 sata.

Unesite Vaš email ili broj telefona i
kontaktiraćemo Vas u
narednih 24 sata.