Kako kreirati kodove za popuste u WooCommerce-u? - Laganoo

Kako kreirati kodove za popuste u WooCommerce-u?

U savremenom svijetu, o prisustvu jedne kompanije na internetu teško da se više može govoriti kao samo o prednosti u poslovanju. Predstavljanje ponude online postalo je uslov opstanka. Ne postoji uspješan biznis koji nije prepoznao potrebu prelaska na online poslovanje. Upravo zbog pojave tako raznovrsne ponude i velike konkurencije u online svijetu, voditi biznis danas znači takmičiti se za lojalnost kupaca ne samo na lokalnom, već i na globalnom nivou.

Ako želite da privučete pažnju kupaca na proizvode ili usluge vaše kompanije, neizostavan dio marketing kampanje na koji treba da obratite pažnju su svakako popusti i promocije. Specijalne ponude za kupce možete kreirati i u vašoj web prodavnici, a ovdje ćemo vam pokazati i kako da to uradite korišćenjem kupon kodova.

Vjerovatno ste za kreiranje svoje web prodavnice odabrali WooCommerce, najpopularniju e-commerce platformu na svijetu. To svakako jeste slučaj ako ste izradu prepustili Laganoo timu koji se oslanja na najpouzdanije dostupne alate. WooCommerce prepoznaje značaj korišćenja kupon kodova – prema istraživanjima, 68% kupaca vjeruje da kuponi podižu svijest o brendu i lojalnost istom, a 50% kupaca tvrdi da je veća vjerovatnoća da ponovo posjete prodavnicu ako imaju kupon.


Uputstvo za kreiranje kupon kodova u WooCommerce-u


Da biste omogućili opciju kreiranja kupon kodova za popuste, ulogujte se na vaš sajt, a zatim na kontrolnoj ploči pronađite karticu WooCommerce i u okviru nje opciju Settings/Podešavanja.

U listi generalnih podešavanja koja se otvara, pronađite opciju Enable the use of coupon codes / Omogućite korišćenje kupon kodova. Uvjerite se da je ova opcija čekirana i kliknite na dugme Save changes na dnu stranice kako biste sačuvali podešavanja.

Kreiranje kupon kodova je sada omogućeno na vašem sajtu, pa možete kreirati svoj prvi kupon. Da biste to uradili, pronađite na kontrolnoj ploči karticu Marketing i u okviru nje sekciju Coupons:

Klikom na Coupons, otvoriće vam se stranica na čijem vrhu ćete pronaći dugme Add Coupon/Dodaj kupon.

Klikom na ovo dugme, dobijate formu koju treba da popunite kako biste kreirali kupon.

Na samom početku, biće vam potreban kupon kod. Ovo je niz znakova koji će kupci unositi kako bi se kvalifikovali za popust pri kupovini. Možete ga osmisliti sami, ili možete kliknuti na dugme Generate coupon code – ovim će WooCommerce sam generisati komplikovan niz nasumičnih karaktera kao kupon kod, čime ćete postići manju vjerovatnoću da kupci koji nemaju kupon pogode njegov kod i time ostvare popust.

Zatim, ako želite, možete dodati opis kupona. Ovo može biti od koristi ako dijelite kontrolnu ploču sajta sa drugim ljudima, kako bi kolege koje se uloguju vidjele na šta se odnosi kupon koji ste kreirali.

U padajućem meniju Discount type možete odabrati tip popusta koji nudite – da li je to fiksni iznos za proizvode u korpi, fiksni iznos za određeni proizvod, ili procentualan iznos. Zatim, birate Coupon amount – vrijednost popusta. Na primjer, ako ste odabrali procentualan iznos popusta, ovdje možete unijeti broj 10, što bi značilo da korišćenjem kupona kupci ostvaruju 10% popusta.

Allow Free Shipping – čekirajte ovu opciju ako želite da kupcima ponudite besplatnu dostavu. Prema istraživanjima, čak 86% online kupaca je barem jednom odustalo od kupovine kada su vidjeli visinu troškova dostave, a čak 27% njih, dakle više od četvrtine tržišta, kupuje samo iz prodavnica koje nude besplatnu dostavu.

Na kraju, važna opcija je i Coupon Expiry date – datum isteka kupona. Ovdje unesite datum kog će Vaš kupon prestati da važi i WooCommerce će ga tada automatski ukloniti.

Pored ovih, generalnih podešavanja, pogledajte i sekcije Usage restriction i Usage limit. Ovdje možete ograničiti korišćenje kupona prema vašim željama. Unesite maksimalni ili minimalni iznos koji kupci moraju potrošiti da bi se kvalifikovali za kupon, čekirajte Exclude sale items ako želite da se kupon ne odnosi na proizvode koji su već na akciji, navedite tačno određenu listu proizvoda na koje se kupon odnosi ili proizvode koje želite da isključite iz ponude – poigrajte se mnogim opcijama koje WooCommerce nudi i odaberite ono što Vam najbolje odgovara.

Nikako ne zaboravite da na kraju kliknete na plavo dugme Publish na desnoj strani forme kako biste objavili kupon.

Ako ste odabrali da ponudite besplatnu dostavu, potrebno je da napravite još jedan korak – kreirajte zonu u okviru koje je dostava besplatna. Na kartici WooCommerce odaberite Settings, pa idite na Shipping. Kliknite na dugme Add Shipping Zone.

U padajućem meniju koji se otvara, odaberite “A minimum order amount OR a coupon” i selektujte kupon koji ste upravo kreirali.

Ne zaboravite da sačuvate promjene klikom na Save changes.

Današnji kupci traže najbolju moguću ponudu i vrijednost za novac, pa svaka prodaja koju ostvarite predstavlja uspjeh za vaš biznis. Međutim, može se reći da je od privlačenja kupaca još i bitnije njihovo zadržavanje. Kreiranjem kupona i specijalnih ponuda za vaše već postojeće kupce gradite lojalnost brendu i povećavate šansu da ih ponovo vidite.

Za kreiranje web prodavnice angažujte agenciju za digitalne i e-commerce usluge “Laganoo” iz Podgorice. Uz web prodavnicu dobijate i besplatnu obuku za upravljanje istom, tako da ćete biti u potpunosti upućeni u kreiranje kupon kodova, kao i druge WooCommerce opcije.

Pogledajte spisak usluga i kontaktirajte Laganoo tim ovdje.

Unesite Vaš email ili broj telefona i kontaktiraćemo
Vas u narednih 24 sata.

Unesite Vaš email ili broj telefona i
kontaktiraćemo Vas u
narednih 24 sata.