Benefiti kreiranja remarketing kampanja za vaš biznis - Laganoo

Benefiti kreiranja remarketing kampanja za vaš biznis

Nakon što je za vaš biznis završena izrada web sajta, ne samo da imate priliku da se predstavite posjetiocima i prodajete svoje proizvode preko njega, već možete da pratite one korisnike koji su posjetili web sajt i tako im se ponovo oglašavate, te “podsjećate” na vaš asortiman.


Šta je remarketing?


Ukoliko želite da ponovo stupite u kontakt sa ljudima koji su nedavno boravili na vašem web sajtu jer su, očigledno, bili zainteresovani za vašim uslugama, iako možda nije došlo do onog posljednjeg koraka – poručivanja proizvoda, potrebno je uraditi remarketing.

Remarketing predstavlja prilagođeno oglašavanje, odnosno oglas koji se prikazuje onim korisnicima koji su već posjetili vaš web sajt.

Personalizacija kombinuje veliku količinu podataka koje smo prikupili tokom vremena, i na osnovu tih podataka smo u mogućnosti da ciljamo određenu grupu korisnika. Da bi se to postiglo, prvo je potrebno da se napravi publika. Ona može da pude sastavljena na više načina, na primjer to mogu biti:

  • ljudi koji su došli putem Google pretrage,
  • ponovni posjetioci koji se vraćaju vašem web sajtu,
  • posjetioci koji su dodali proizvod u korpu ali nisu obavili kupovinu…

Prilagođeno oglašavanje može da ima različite oblike, tako da se oglasi mogu prikazati u video formatu, kao baneri ili tekstualno.


Načini remarketing oglašavanja


Za remarketing se najviše koriste Google i Facebook platforme za oglašavanje. Pored toga, osvrnućemo se i na dinamički remarketing.


Google remarketing


Kada se već koristi Google Ads platforma, potrebno je dodati i kod za remarketing na datu web stranicu. Zahvaljujući tom kodu, kolačići pretraživača (cookies) nam omogućavaju da posjetioci sajta postanu targetirana publika za remarketing.

Ovo je idealan način da se dostignu posjetioci uz pomoć visoko ciljanog oglašavanja. To je jedna segmentirana publika, koja je saglasna da joj se prikazuju vaši personalizovani oglasi.

Google AdSense je program koji omogućava da se Google oglasi prikazuju na brojnim sajtovima širom svijeta, koji su ostavili prostor za ove oglase, pa nije bitno koje sajtove korisnik posjećuje jer će ga remarketing oglasi pratiti praktično svuda. Znači, vi ne birate sajt ili portal na kojem će se vaš oglas prikazati, već će se on prikazivati targetiranom korisniku praktično na kojem god sajtu on bio.


Facebook remarketing


Facebook oglašavanje omogućava istovremeno promovisanje i na Instagramu, kao i u njihovoj partnerskoj mreži web sajtova i mobilnih aplikacija.

Ovaj remarketing funkcioniše vrlo slično kao Google Ads platforma. Postoji Facebook pixel, opet u obliku koda, koji se jednostavno instalira u sklopu web sajta, tako da otvara nove mogućnosti za ciljano oglašavanje putem Facebooka ili Instagrama.


Dinamički remarketing


Dinamički remarketing predstavlja napredni, a istovremeno i najefikasniji oblik remarketinga. Uglavnom ga nude sistemi kao što su Google i Facebook.

Zahvaljujući ovoj oglašivačkoj kampanji, vaš oglas će već poslije par sati biti prikazan korisniku koji je posjećivao vaš web sajt.

Kreiranje oglasa predstavlja nešto komplikovaniji proces, potrebno je izmijeniti web lokaciju i kreirati feed proizvoda u skladu sa specifikacijom, kako bi adekvatni oglasi bili prikazivani. Na kraju, ovaj vid oglašavanja ostvaruje visoke performanse i značajno povećava povrat investicije (ROI).


Kako kreirati uspješne remarketing kampanje?


Pravilno vođena remarketing kampanja vam obezbjeđuje oglašavanje targetiranim korisnicima, bez trošenja budžeta na one ljude koji nijesu iskazali interesovanje za vašim uslugama, a takođe ovim oglašavanjem stižete do kruga korisnika koji su vam lojalni, koji prate vaš brend i usluge. Sve ovo vodi povećanju posjećenosti web sajta, građenju brenda i vaše baze korisnika.

Kreiranje ovakvih i sličnih marketinških kampanja nije jednostavno, zato je potrebno angažovati stručnjake. Agencija za digitalne i e-commerce usluge Laganoo ima višegodišnje iskustvo u digitalnom marketingu i rado će za vas kreirati prvo web sajt ili web shop, a onda i marketing strategiju i implementirati je na najbolji način. Više o uslugama koje nudimo pročitajte ovdje, a za sve dalje informacije kontaktirajte nas.

Unesite Vaš email ili broj telefona i kontaktiraćemo
Vas u narednih 24 sata.

Unesite Vaš email ili broj telefona i
kontaktiraćemo Vas u
narednih 24 sata.