Da li ste ikad čuli za Cyber Ponedeljak? - Laganoo

Da li ste ikad čuli za Cyber Ponedeljak?

Vjerovatno mnogi od vas nisu. 🙂 U prošlom blogu pisali smo vam o Crnom Petku I njegovim karakteristikama. Međutim namjerno nismo spomenuli podatak koji ćete sada čuti.

Naime, prošle godine je tokom Cyber Ponedeljka ostvaren promet od 7,9 milijardi američkih dolara, dok je Crni petak ostvario ‘samo’ 6,2 milijarde!

OVO JE UJEDNO DAN GDJE SE OSTVARI NAJVIŠE ONLINE KUPOVINA U GODINI!

Da smo vam ranije spomenuli ovaj podatak, skrenuli bi svu pažnju sa Crnog Petka na Cyber Ponedeljak, što I nije bilo cilj. 🙂


Šta je Cyber Ponedeljak?


Cyber Ponedeljak

Cyber iliti Sajber Ponedeljak je marketinški termin koji je nastao 2005. godine. Termin su osmislili biznismeni Ellen Davis i Scott Silverman, dok su radili za – Shop.org. Odnosi se na prvi ponedeljak nakon praznika – ‘Dana zahvalnosti‘ u Sjedinjenim Državama.

To je 24-časovni događaj online kupovine koji su prvobitno kreirala preduzeća da podstaknu ljude da online kupuju. A sada se često smatra i produžetkom rasprodaje od Crnog Petka.

Prihodi od prodaje Cyber Ponedeljka 2005. godine iznosili su relativno skromnih 484 miliona dolara.

Odakle naziv Cyber?


Zato što su uglavnom, kao i što pretpostavlajte, u pitanju su elektronski uređaji.

Većina online kupovine elektro uređaja u zadnjoj nedelji novembra (kada pada Cyber Ponedjeljak) bilježi rast prodaje i za 150 do 180%.

Pa koja je razlika izmedju Crnog Petka i Cyber Ponedeljka?


Crni Petak i Sajber Ponedeljak

Nemojte očekivati ​​da dobijete najbolje rješenje za elektroniku samo zato što uključuje riječ “cyber”. Dok je Cyber ​​Ponedeljak ekskluzivan dan kupovine na internetu i definitivno će imati dobre ponude u tehnici, Crni petak je i dalje odličan dan za kupovinu elektronskih stvari.

Naravno, najveća razlika je činjenica da je Cyber ​​Monday samo za online prodaju. Osim što nema čekanja u dugim redovima, to takođe znači da provjera ponude proizvoda i cijena na društvenim medijima dostiže makismum.

Evo šta preporučujemo:

4 preporuke kako da iskoristite Cyber Ponedeljak


Online kupovina

1. Privucite kupce

Privlačenje posjetilaca na vaš sajt je ključni element za uspješnu prazničnu prodaju. Ako nemate potencijalne kupce koji posjećuju vašu onlajn prodavnicu i tokom cijele sezone, nećete imati priliku ni da ih izložite svojim ponudama za Cyber Ponedeljak.

* E-mail kampanja – Pošaljite mail svim vašim postojećim klijentima, u kojem najavljujete svoje predstojeće ponude za Cyber ponedeljak.

* Affiliate Marketing – Ponudite partnerskim sajtovima i portalima proviziju za promociju vaše veb stranice na njihovim kanalima

* Ad kampanje – Pokrenite visoko ciljanu oglasnu kampanju koja se posebno koncetriše na promociju vaše veb stranice ili određenih proizvoda. Ako se ranije niste oglašavali koristeći plaćene reklame na Google, Facebook i Instagram platformama, možete početi sada. Posjetite https://laganoo.me/digitalni-marketing/.

2. Zadržite ih na sajtu


* Optimizujte početnu stranicu

Čuli ste za 15 sekundi pravilo? – prosječno vrijeme koje korisnik provede na web stranici.

Dakle, prvi utisci su najbitniji! Imate samo nekoliko sekundi da privučete njihovu pažnju prije nego što pređu na sledeću veb stranicu. Potrudite se da vam početna stranica veb sajta bude što optimizovanija i da privlači sadržajem.

* Prodajna cijena – Mnoge kompanije često reklamiraju proizvode po neprofitnoj cijeni kako bi natjerali korisnike da kupuju druge stvari. Primijenite isti princip na svoju onlajn prodavnicu.

* Ciljanje grupe proizvoda – Privucite pažnju svojih posjetilaca tako što ćete sastaviti specijalnu kolekciju proizvoda. Tipa: proizvodi ispod 20 eura, proizvodi na popustu od 30%, proizvodi za njega/ nju, jedinstveni pokloni itd.

* Dodatna vrijednost proizvoda/ usluge – Istraživanja su pokazala da kupci mnogo bolje reaguju kada im uz kupljen proizvod ponudite poklon proizvod, kupon za narednu trgovinu itd., nego na popuste. Kreirajte promocije sa materijalnom vrijednošću i privucite jos više kupaca.

3. Maksimizujte prosječnu vrijednost narudžbine


* Besplatna dostava – Što će ih natjerati da za potencijalni iznos troškova dostave, kupe još neki proizvod

* Besplatan poklon – U ovom slučaju besplatan poklon bi bio uključen, samo kada kupci dostignu određeni iznos narudžbine

* Popust na određenu količinu – Ponudite dodatnu uštedu pri kupovini 2 ili više artikala iz iste kategorije

4. Povećajte bazu klijenata.


Privucite klijente

Uzmite u obzir da Cyber Ponedeljak prodaja predstavlja samo početak praznične sezone. Tako da ako zaista želite zadovoljne i dosljedne kupce, natjerajte ih da ponovo naručuju sa vaše veb stranice, čak i kada nema posebnih ponuda.

Evo 3 primjera kako:


* Na odlasku narudžbine – Kada onlajn kupci pronađu ono što smatraju dobrim, osećaju se ponosnim na to i žele da podijele sa drugima. Ponudite im opciju ‘Share’ za obavljenu kupovinu. Pošaljite im mejlove gdje ćete ih zamoliti za komentar – review.

email marketing

* Nakon narudžbine – Zakažite sledeći e-mail za nedelju dana nakon slanja porudžbine i uključite poklon sertifikat ili kod kupona za sledeću porudžbinu. Ovo će vam omogućiti da se efikasno zahvalite kupcu na kupovini i otvoreno ih pozovete da se vrate.

* Cijelo vrijeme– Dajte kupcima bodove za svaku porudžbinu. To će ih podstaći da posjećuju vašu web prodavnicu znajući da su već zaradili neke poene na prethodnim kupovinama.

Ne zaboravite na Zeleni Pondeljak ! 🙂


Termin Zeleni Pondeljak je pokrenula kompanija eBay 2007. godine da opiše najbolji dan prodaje u decembru. Nakon nekog internog istraživanja, shvatili su da je drugi ponedeljak u decembru poslednji dan kada kupci mogu naručiti proizvode koja bi stigli na vrijeme, prije početka Božićnih praznika.


REZIME


Dešavanja tokom Cyber Ponedeljka signaliziraju da je sezona online kupovine u punom jeku. U poslednjih nekoliko godina došlo je do dramatičnih promjena u preferencijama potrošača i demografiji na koje biste željeli da budete spremni. Ali tako što na vrijeme pripremite svoju veb stranicu, budete pametni sa svojim marketing strategijama i ekskluzivnim ponudama učinite kupce zadovoljnim.

Nudimo svoje iskustvo i provjerenu stručnost u online trgovini i maloprodaji, kako bismo kreirali web sajt koji stvarno prodaje, jer znamo da su web sajtovi pokretači prihoda.

Učinite svoje poslovanje laganim, kontaktirajte Laganoo:

Broj telefona: +382 69 25 26 26

Email: prodaja@laganoo.me

Ili nas zapratite na društvenim mrežama FacebookInstagramLinkedIn YouTube.

Laganoo posluje i na inostranim tržištima i u svom timu ima internacionalne stručnjake. Inostrani klijenti i potencijalni partneri mogu posjetiti www.laganoo.com.

Unesite Vaš email ili broj telefona i kontaktiraćemo
Vas u narednih 24 sata.

Unesite Vaš email ili broj telefona i
kontaktiraćemo Vas u
narednih 24 sata.