Napravite sami svoj ecommerce veb-sajt, za samo 15 minuta - Laganoo

Napravite sami svoj ecommerce veb-sajt, za samo 15 minuta

Laganoo Omnichannel e-commerce platforma


Započnite onlajn prodaju brže nego ikada do sad 


O iskustvu korištenja Laganoo online ecommerce platforme, govori nam Jovana, naša koleginica i umjetnica koja je, za lične potrebe, željela napraviti prodajni (ecommerce) veb-sajt i portfolio u jednom. Sajt je kreirala za potrebe prezentovanja i prodaje njenih umjetničkih radova. U daljem tekstu predstavljamo Jovanino iskustvo u pravljenju veb-sajta putem Laganoo online ecommerce platforme koja predstavlja idealan način da započnete online poslovanje i prodaju vaših proizvoda. 


“Kao neko ko je prepozno važnost online prisustva u modernom svijetu, bez kojeg ostajemo nevidljivi velikom broju globalnih klijenata, odlučila sam da iskoristim pogodnosti Laganoo platforme za plasiranje mojih umjetničkih djela i na taj način iskoristim potencijale online poslovanja … zvuči kao reklama ali moje iskustvo u pravljenju veb-sajta je zaista bilo brzo jednostavno i lako.”- započinje Jovana.


Zašto ste odlučili da napravite sajt baš putem Laganoo platforme?


Kao neko ko ustukne kada mu se pomenu pojmovi hosting, domen i izrada veb-sajta, tražila sam jednostavnije rješenje koje će moći da mi obezbijedi sve benefite sajta ali bez dodatnih komplikacija ili velikih finansijskih ulaganja. Laganoo online ecommerce platforma omogućila mije upravo to. Imala sam priliku sama kreirati svoj veb-sajt, izabrati neku od brojnih ponuđenih tema, i jednostavno okačiti svoje radove i unijeti sve neophodne podatke. Kao rezultat, dobila sam sajt kakav sam željela a koji ni po čemu ne izgleda kao da ga je radio laik, već nasuprot tome, parira profesionalno odrađenim sajtovima. 


Osim toga, vrlo pristupačna cijena (manje od 10 eura mjesečno), omogućila mi je isprobavanje platforme bez puno rizika, potencijlanih troškova i obavezivanja. Svoje zadovoljstvo završnim proizvodom Jovana je pretočila u iskustvo koje želi podijeliti sa onima kojima je potreban veb-sajt, zajedno sa zbirom pogodnosti koje može ponuditi. 


Sa tim u vezi, u daljem tekstu predstavljamo detaljno uputstvo za izradu veb-sajta. Upozoravamo vas, biće jednostavo i lako! 


Ovu avanturu započinjemo odlaskom na laganoo.com gdje je neophodno ukucati osnovne podatke, vaše ime, prezime, imejl i šifru koju ćete koristiti za logovanje na Vaš sajt. I prvi korak je već gotov! Sada imate sopstveni sajt koji možete prilagoditi vašim potrebama i ukusu.


Nakon logovanja prikazaće vam se se početna stranica, sa koje možete upravljati i podesiti sve parametre veb-sajta.


   

Podešavanje veb-sajt adrese


Veb-sajt adresu odnodno domen možemo uporediti sa adresom stanovanja. Ona je jedinstvena za svaku jedinicu ponaosob. Jedan domen ne može biti iskorišten za više od jednog veb-sajta. Za podešavanje vaše posebne veb adrese, možete iskoristiti svoj domen (ukoliko ga nemate možete ga kupiti na Laganoo online) ili prilagoditi već postojećina slejdeći način:


  1. U Dashboard meniju klinite na Website pa Domain
  2. U polju Site adress pritisnite Change adress
  3. Unesite naziv koji vam odgovara i pritisnite Save

Prilagodite veb-sajt svom ukusu i potrebama


Nakon što ste podesili veb adresu, sljedeći korak na to-do listi je prilagođavanje dizajna i unošenje osnovnih podataka na vaš veb-sajt. Klikom na Set up your website and storefront (podešavanje veb-sajta i online prodavnice) otvara se posebna stranica.
U ovoj sekciji možete podesiti sve, od naziva i izgleda veb-sajta/onlajn prodavnice do sadržaja koji će uključivati proizvode ili usluge koje nudite. U baneru sa lijeve strane možete dodati redom svoj logo, naslov, kaver fotografiju, sekciju o nama, predstavljene proizvode, kontakt i sve druge funkcionalne i estetke neophodnosti veb-sajta.


Takođe, u ovoj sekciji možete ažurirati glavne podatke vezane za vaš biznis: kontakt, adresu i


naziv vaše kompanije, informacija o načinima dostave kao i plaćanja, valutu, legalne dokumente i drugo.


U mom slučaju, pored svega pomenutog, najvažnije mi je bilo objaviti umjetničke radove koje želim plasirati i učiniti vidljivima globalnoj javnosti i potencijalnim kupcima. Na ovaj način profesionalno predstavljam i brendiram sebe kao i svoj rad. 


Podešavanje metode plaćanjaUkoliko ste se odlučili da uspostavite online odnodno ecommerce prodavnicu, jedna od neizostavih stvari koje vaš sajt trba da posjeduje jeste mogućnost online i ofline plaćanja. Na ovaj način, kupci mogu odabrati preferirani metod plaćanja, pouzećem ili putem interneta. U meniju sa lijeve strane u Configuration sektoru pritisnite Payment i podesite opcije plaćanja koje vama odgovaraju a koje uključuju plaćanje putem kartice, PayPala, pouzećem ili kako već vama odgovara.  


Da li ste obezbijedili dostavu?


Ukoliko imate online prodavnicu takođe trebate uspostaviit i načine dostave proizvoda vašim kupcina. U mom slučaju, određeni radovi u formi su digitalne umjetnosti te kao za njih dostava nije neophodna, međutim za fizičke proizvode odnosno djela uspostavila sam dostavu u dogovoru sa kurirskom službom. Na Laganoo omnichannel ecommerce platformi, možete navesti koje vidove dostave omogućavate. Naznačite da li organizuejte privatnu ili dostavu putem lokalnih ili regionalnih kurirskih službi. 


I gotovo!


Čestitamo, ukoliko ste prošli kroz korake zajedno sa mnom, upravo ste napravili vaš profesionalni i prilagođeni veb-sajt. Dobro došli u svijet online poslovanja i ecommerca koji nudi brojne benefite i mogućnosti poslovanja na globalnom nivou.  


Takođe, osim osnovnih, ova platforma nudi brojne specijalizovane alate i ekstenzija koje od veb-sajta mogu napraviti profesionalni alat za kontrolisanje, evaluaciju i vođenje biznisa kao i za profesionalnu komunikaciju sa postojećim i potencijalnim klijenitima. 


U sljedećim blogovima biće više govora o specifičnostima Laganoo ecommerce platforme.


Unesite Vaš email ili broj telefona i kontaktiraćemo
Vas u narednih 24 sata.

Unesite Vaš email ili broj telefona i
kontaktiraćemo Vas u
narednih 24 sata.