Benefiti onlajn metoda plaćanja za vaš biznis - Laganoo

Benefiti onlajn metoda plaćanja za vaš biznis

Onlajn svijet predstavlja prostor nebrojenih mogućnosti. Sa svim benefitima koje pruža, sve više je onih koji uviđaju važnost posjedovanja veb -sajta ili onlajn prodavnice. Na ovaj način, biznisi i pojedinci obezbjeđuju sopstveno onlajn prisustvo i veću vidljivost na globalnom nivou


A kao odgovor na pomenute potrebe Laganoo omnichannel e-commerce platforma pruža najbolja rešenja. Ona se ogledaju u mogućnosti da sami napravite profesionalni veb-sajt ili onlajn prodavnicu i to vrlo lako. Pored toga, platforma nudi nebrojene mogućnosti. Pomenute se ogledaju u velikom izboru šablona i ekstenzija. Ove mogućnosti pretvaraju vašu onlajn prodavnicu u moćni alat za prodaju, evaluaciju performansa i profesioalnu prezentaciju vašeg veb-sajta. Sve pogodnosti onlajn prodavnice možete da dobijete na jednom mjestu i u samo nekoliko klikova.


A sa širenjem onlajn tržišta, postoji i veća potreba za bezbjednim onlajn plaćanjem. Pored toga, onlajn načini plaćanja bi trebalo da budu jednostavni i laki za korišćenje. Bez ovih funkcija, potencijalni kupac može biti obeshrabren i odustati od kupovine.


Onlajn prodavnica treba posjedovati različite mogućnosti plaćanja. Takođe, onlajn plaćanje treba biti prilagođeno potrebama kupaca raznih profila.


Kao što se mijenjaju navike i trendovi biznisa, mijenjaju se i navike kupaca. Danas, kupci žele imati raznolik izbor u svim sferama kupovine. Ovo se odnosi i na opcije i mogućnosti onlajn plaćanja. 


Ukoliko vaš biznis to ne pruža, vrlo vjerovatno postoji konkurent koji ima ono što vi nemate. Vaša ponuda treba biti u skladu sa potražnjom kako biznis ne bi odavao utisak nezainteresovanosti za potencijalne klijente. Osim toga, morate biti spremni da odgovorite na konkurentnost tržišta što boljom ponudom i opcijama na veb-sajtu.


Zašto je potrebno imati više načina za onlajn plaćanje?


Sa više opcija za plaćanje ne morate se osloniti na jednog provajdera 


Kada se oslanjate samo na jednog provajdera zavisite od njegove efikasnosti. Ali, ma koji način plaćanja da je u pitanju, sistemske greške se dešavaju. 


Zamislite situaciju u kojoj je softver provajdera koji ste odabrali za onlajn plaćanje u kvaru. Bez obzira da li je kvar trenutan ili dugoročni to može onemogućiti vršenje uplata i isplata putem vaše onlajn prodavnice. Jedini način da spriječite ovakav scenarijo je uspostavljanjem više opcija plaćanja. Ukoliko jedna zakaže, kupac će i dalje na raspolaganju imati ostale. 


Prednosti više opcija onlajn plaćanja za kupce


Kupac može izabrati njemu odgovarajuću opciju plaćanja
Više opcija plaćanja za kupce znači mogućnost da odaberu željeni način onlajn trgovine. Pružanjem širokog izbora, biznis može zadovoljiti potrebe većeg broja klijenata. Sa tim u vezi, ispunjena očekivanja kupaca na veb-sajtu utiču na bolje korisničko iskustvo. A pozitivno iskustvo je sinonim za zadovoljnog korisnika.


Pristupačnost


Korisnici onlajn metoda plaćanja znaju da različiti provajderi nude različite tarife za svoje usluge. Kupci često biraju preferirani metod upravo u odnosu na cijene usluga. Ukoliko onlajn prodavnica nudi opciju koju kupac inače ne koristi, vrlo je moguće da će odustati od kupovine. Sa druge strane, ukoliko može platiti na njemu odgovarajući način, veće su šanse da će izvršiti plaćanje. 


Sigurnost plaćanja


Na našim prostorima i dalje preovladava nepovjerenje u sigurnost onlajn plaćanja. Čak i oni koji imaju iskustva u ovom polju, vjeruju isključivo određenim provajderima. A većina radije naručili proizvod onlajn, a plati pouzećem. Na ovaj način, kupac može da plati tek pošto se uvjeri da je isporučeni proizvod u skladu sa onim koji je naručio. 


Benefiti za vaš biznis


Veći stepen konverzije


Konverzija na vašem sajtu predstavlja procenat posjetilaca koji su kupili određeni proizvod ili uslugu. Porast stope konverzije znači porast uspješno obavljenog trgovanja putem sajta. A jedan od provjerenih metoda za povećanje stope konverzije je integrisanje više opcija za plaćanje. Ove opcije će privući veći broj potencijalnih kupaca i pozitivno uticati na razvoj biznisa.


Manje proizvoda u napuštenoj korpi 


Kada je proces kupovine preko vašeg sajta prilagođen kupcu on može brzo i jednostavno obaviti kupovinu. Dodatna povoljnost je što u tom slučaju ne mora preuzimati dodatne korake registracije na novi metod plaćanja. Ukoliko se proces kupovine iskomplikuje kupac može odustati i ostaviti neplaćeni proizvod u korpi. 


Povećaćete lojalnost klijenata


Jedan od glavnih razloga zbog kojih se posjetilac vraća na sajt je pozitivno korisničko iskustvo. Pozitivnom iskustvu na vašem veb-sajtu možete doprinijeti  upravo putem omogućavanja raznovrsnih metoda plaćanja. Neke od razloge zbog čega je to tako naveli smo u ovom blogu. Pored pomenutih, korisničko iskustvo je uslovljeno i optimizacijom sajta kao i sadržajima koje na istome nudite.


Ukoliko želite da saznate kako da kreirate vaš sajt pročitajte: Napravite sami svoj e-commerce veb-sajt za samo 15 minuta

Unesite Vaš email ili broj telefona i kontaktiraćemo
Vas u narednih 24 sata.

Unesite Vaš email ili broj telefona i
kontaktiraćemo Vas u
narednih 24 sata.