Kako kreirati veb-sajt kao početnik: treći dio - Laganoo

Kako kreirati veb-sajt kao početnik: treći dio

Treći dio: Šta dobijam posjedovanjem onlajn prodavnice?

Iz današnjeg bloga izdvajamo

Uvod

Šta platforma za pravljenje veb-sajtova treba da ima?

Da li e-trgovina preuzima tržište? 

Mogu li da imam veb-sajt sa onlajn prodavnicom, ili moram da ih kreiram odvojeno? 

Kako da napravim onlajn prodavnicu za 15 minuta?

Uvod

Prije nego počnemo, imam vijesti za entuzijaste onlajn trgovine. Upravo sam bacila pogled na prognozu, i izgleda da je ovo sjajno vrijeme za onlajn biznis.To takođe znači da je pravi trenutak da napravite onlajn prodavnicu – ukoliko to već niste uradili. Sa tim u vezi, ovaj blog će pružiti neophodne informacije koje vam mogu pomoći u tome.

Danas ćemo otkriti šta sve možete dobiti posjedovanjem e-prodavnice.  

U prvim dijelovima ove serije blogova, govorili smo o stvarima koje se često zanemaruju u kontekstu onlajn trgovanja. A to su: ideje, vizije i važnost definisanja niše kojoj vaš biznis pripada.

Prije nego nastavimo, imam jedno pitanje za vas? Da li ste pročitali dio 1 i dio 2 ovog bloga? Ako jeste, već ste nekoliko koraka ispred onih koji misle je sâmo posedovanje sajta dovoljno za uspješan onlajn biznis.

Kreiranje veb-sajta može biti zabavno 

Veb-sajt ili onlajn prodavnica trebaju biti oličenje vaših ideja i ciljeva. Takođe, trebaju se kreirati sa jasnom vizijom i dozom profesionalnosti. Današnjica je doba kada mnoge stvari shvatamo olako i težimo instant rezultatima. A zaboravaljamo koliko je važno posvetiti se pravljenju detaljnog plana poslovanja koji uključuje razaličite aspekte. Ti aspekti se odnose na brendiranje, određivanje budžeta, marketinške strategije i još mnogo toga. 

Ali, bez obzira na trud koji trebate uložiti prilikom uspostavljanja novog biznisa, moguće je i zabaviti se na tom putu. Posebno ako imate prave alate koji mogu olakšati poslovanje. 

Ovo sam shvatila prilikom kreiranja veb-sajta. Cijeli proces bio je zabavan i jednostavan, a dao je vrlo zadovoljavajuće rezultate. To je dokaz da se do dobrih stvari ne mora nužno dolaziti mukotrpnim radom.

Šta platforma za pravljenje veb-sajtova treba da ima?

Platforme za izradu veb-sajtova trebaju da odgovre svim zahtjevima savremenog biznisa. Dakle, uz pomoć dobre platforme možete brzo, lako i jednostavno napraviti sajt prilagođen vašem poslovanju. 

Baš zato, Laganoo omnichannel e-commerce platforma pruža sve što je neophodno za kreiranje veb-sajta i onlajn prodavnice. 

To uklјučuje:

  • Raznovrstan izbor tema
  • Raznovrstan izbor fontova
  • Razne opcije za sigurno plaćanje
  • Mogućnost prodaje na društvenim mrežama
  • Opcije preuzimanja i dostave
  • Mobilnu optimizaciju
  • Izbor između vašeg ili obezbijeđenog domena
  • Prodaju na drugim platformama sa vašeg veb sajta
  • Alate i ekstenzije za digitalni marketing
  • Alate I ekstenzije za optimizaciju

A sve ove opciije su izuzetno se lako mogu podesiti.

Kako me je platforma pretvorila u zagovornika onlajn prisustva

Ako ste me upoznali preko blogova koje pišem, znate da sam skeptik.

Ali, ponekad, čak i skeptici promijene svoje mišljenje. To se, naravno, dešava samo ako postoji dobar razlog za to. A Laganoo platforma pruža više od jednog razloga. 

Znate…Desi se neko olakšanje kada shvatite da vaši stavovi ne moraju da budu uklesani u kamen. A sa tim saznanjem, otvaraju se i novi horizonti. 

Što više razmišljam o tome, shvatam da je internet poput hobotnice. Kao takav doseže do svih djelova naših života. I ova hobotnica raste iz dana u dan. Dakle, jedino što možemo uraditi je da prihvatimo tu činjenicu. I…da pronađemo načine da to okrenemo u našu korist.

Nema boljeg načina da se iskoriste potencijali interneta, nego primjenom internet alata. Pomoću njih možete kontrolisati i procijenjivati sadržaje koje kreirate i objavljujete.

Dakle, putem vašeg veb-sajta ili onlajn prodavnicom možete:

Imati potpunu kontrolu nad sadržajem koji objavljujete. To znači da možete odlučivati šta i kada ćete objavljivati, na osnovu sopstvenih kriterijuma. Na društvenim mrežama, na primjer, to nije slučaj. Razlog tome je generisanje velikog broja sadržaja na ovim kanalima. A postojanje konkurencije znači da se morate dodatno potruditi oko kreiranja originalnog, aktualnog i kvalitetnog sadržaja na društvenim mrežama.   

Takođe, postoje alati i ekstenzije za koji služe za praćenje i procjenu saobraćaja na veb-sajtu. Uz pomoć njih možete vidjeti ko i kada podjećuje sajt, odakle posjetioci dolaze, koliko imaju godina itd. Takođe, možete vidjeti koje stranice posjećuju češće a koje rjeđe i kako se vaš sajt rangira po Google standardima. Ovo je samo dio dugačkog spiska benefita koje možete dobiti posjedovanjem veb-sajta.

Kako je ovo pomoglo mom poslovanju?

Zahvaljujući veb-sajtu koji sam napravila koristeći Laganoo platformu, mogu da uradim neke stvari koje ranije nijesam mogla. Mogu da pratim ko, kada i zašto posjećuje moj sajt.

Zahvaljujući tome kreiram sliku o odnosu posjetilaca mog veb-sajta prema umjetnosti koju stvaram i prodajem ovim putem. Moram reći da sam bila iznenađena rezultatima analitike. Neki radovi za koje sam mislila da će se svidjeti publici, nisu privukli toliko pažnje. Sa druge strane, djela za koja sam mislila da nisu dopadljiva, doživljavaju pozitivne reakcije. I sada, samo nekoliko mjeseci od kada sam kreirala veb-sajt, vidim napredak. Naročito u smislu povećanja prodaje mojih radova. Osim toga, sada mogu napraviti razliku između ujmetnosti koju stvaram za „svoju dušu“ i umjetnosti koju želim prodavati.

Da li e-trgovina preuzima tržište? 

Možda nisam sigurna u mnoge stvari u životu, ali jedni znam. Onlajn trgovina je promijenila tržište zauvijek. Sve manje biznisa radi (samo) oflajn. Mnogi su zatvorili svoje fizičke prodavnice. Takođe, onlajn poslovi su postali normala. 

U poslednjih nekoliko godina, najveći broj novonastalih milionera bavi se poslovima iz sfere e-trgovine. 

Na Dan samaca prošle godine 5 milijardi dolara vrijednosti proizvoda je kupljeno na Albaba paltformi. I to za sat vremena! Zamislite samo, 5 milijardi za jedan sat. Koliko li je tek novca prošlo kroz ove kanale od nastanka interneta.

Mogu li da imam veb-sajt sa onlajn prodavnicom, ili moram da ih kreiram odvojeno? 

Da, možete imati i jare i pare! Laganoo platforma omogućava kreiranje veb-sajta i prodavnice u jednom. Tako da na vašem sajtu možete odrediti jednu veb stranicu za prodavnicu, drugu za blog itd.

 U redu, sada stvarno želim da napravim sajt za 15 minuta

Ok, hajde da konačno pređemo osnove kreiranja veb-sajta! Uz Laganoo se nećete pogubiti prilikom ovog procesa. 

To je moguće zahvaljujući:

 F&Q-u sekciji,

 live chat-u, 

video tutorijalima, 

blogovima i

 chat box-u koji su integrisani u platformu.

Nakon što se prijavite u Laganoo prodavnicu, vidjeće stranicu sa ček-listom. Pošto završite neki od koraka isti možete prekriži. A, ako želite da započnete prodaju, znajte jednu stvar.

Za kreiranje prodavnice/sajta potrebno je manje vremena nego što ste uložili u kreiranje proizvoda/usluge koji nudite. Kako mogu ovo da tvrdim? Pa, zato što vam treba samo 15 minuta da napravite jedan jako dobar sajt.

I da, pročitajte naš blog Napravite sami svoj e-commerce veb-sajt za samo 15 minuta. U njemu su detaljno opisani koraci za kreiranje veb-sajta.

I vidimo se za 15 minuta, kada postanete ponosni vlasnik veb-sajta ili onlajn prodavnice.

Pitate šta Laganoo omnichannel e-commerce platforma predstavlja?

Omnichannel termin se odnosi na prodaju koja se može odvijati na više od jednog kanala za trgovinu. Ovi kanali uključuju kupovinu preko mobilnog telefona, laptopa ili u fizičkoj prodavnici. Laganoo platforma ima za cilj da obezbijedi besprijekorno korisničko iskustvo na svim kanalima prodaje.

E-commerce je skraćenica za elektronsku odnosno onlajn trgovinu.

Platforma je softver koji se koristi za hosting bilo koje vrste aplikacije ili usluge.

U ovom slučaju to se odnosi  na veb-sajtove i onlajn prodavnice.

Nemate veb-sajt? Iskoristite ekskluzivnu priliku da napravite svoj veb-sajt, brzo, sa lakoćom i počevši od samo 9$. Sada je pravo vrijeme da oslobodite svoje potencijale i prilagodite veb sajt vašim specifičnim potrebama. Ulogujte se, izaberite odgovarajuću temu i počnite da gradite svoje onlajn prisustvo. Neka vaša poslovna budućnost počne sa Laganoo omnichannel e-commerce platformom.

Unesite Vaš email ili broj telefona i kontaktiraćemo
Vas u narednih 24 sata.

Unesite Vaš email ili broj telefona i
kontaktiraćemo Vas u
narednih 24 sata.