Izaberite najbolje e-commerce usluge za svoj biznis - Laganoo

Izaberite najbolje e-commerce usluge za svoj biznis

Počnimo sa SEO optimizacijom

U ovom blogu govorićemo o tome:

  • Šta je SEO? 
  • Da li je SEO potreban mom biznisu?
  • Šta je on-page SEO?
  • Šta je off-page SEO?
  • Koje e-commerce usluge mogu biti od koristi za moj biznis?

Sa ubrzanim tempom života koji živimo sve češće se oslanjamo na alatke i aplikacije koje nam pomažu u svakodnevnim zadacima. To se odnosi na naše privatne, kao i profesionalne živote.

Ali, znamo da niste došli na ovaj blog da biste čitali o alatima koji će vam pomoći u privatnom životu. Mada, složićete se, ni to ne bi bila loša tema. 

Ipak, danas smo tu da pričamo o onim drugim alatima, odnosno uslugama koje mogu unaprijediti vaše poslovanje. A svakako, napredak na poslu pozitivno utiče i na druge aspekte naših života.

A koji su to alati, odnosno e commerce usluge? 

Pa, neću pretjerati ako vam kažem da takvih alata i usluga ima na hiljade. Ali, za početak dovoljno je uhvatiti se u koštac sa onima koje ćemo pomenuti. Te usluge provjereno donose pozitivne promjene kada je onaljn poslovanje u pitanju. Nakon što vam ih predstavimo, na vama je da odlučite koje od njih odgovaraju vašim specifičnim poslovnim potrebama.

Ako ste početnik, imajte na umu da je za vidljive rezultate potrebno vrijeme. Takođe, sfere poput e-trgovine i digitalnog marketinga su prilično nove te se i dalje razvijaju. Iz tog razloga nije baš jednostavno uhvatiti se u koštac sa konstantnim promjenama kojima su podložne. U toj neizvjesnosti lijepo je imati nešto na šta možete računati kako vaš biznis ne bi kaskao za konkurencijom. Zato i govorimo o uslugama koje vam mogu pomoći da izvučete najbolje iz onlajn svijeta. 

Ukratko, to su sljedeće usluge:

  • PPC advertajzing, 
  • digitalni marketing, 
  • oglašavanje putem društvenih mreža, 
  • veb dizajn i development, 
  • email marketing.

Znate onu poznatu izreku ,,Šta je brzo to je i kuso?” 

Ona važi i za digitalni marketing. 

Čak ni alati ili e-commerce usluge, ma koliko dobre bile, ne mogu donijeti trenutne rezultate. Dugoročna posvećenost je jedina stvar koja može donijeti dugoročni uspijeh. 

Da li prevrćete očima? Ove riječi zvuče kao otrcani citat, ali šta ako je to zaista istina? 

I ja bih željela dobiti sve i odmah, ali uprkos svim tehnološkim napretcima još nisu izmislili čarobni štapić.

Šta je SEO optimizacija? 

Pošto je priča o e-commerce uslugama zaista kompleksna, nećemo pričati o svakoj odjednom. Zato ćemo danas izdvojiti samo jednu a to je SEO optimizacija

SEO je skraćenica za  Search Engine Optimization. Ovaj izraz odnosi se na organsku optimizaciju vašeg veb-sajta. Optimizacija se odnosi na niz pravila i praksi koje trebate primijeniti i ispoštovati na ili van njega. Zašto? Da biste se pojavili na nekoj od prvih strana pretraživača poput Googlea, Binga i Yahooa (ako iko više koristi ove druge). Sa ovim u vezi, šta i kako optimizovati zavisi od algoritama koji postavljaju pravila. 

Koja su SEO pravila za uspješno rangiranje? 

Na ovo pitanje ne mogu dati (direktan) odgovor. Kada govorimo o  Googleu, znamo da postoji algoritam koji je zadužen za procjenu vašeg veb-sajta. Algoritam određuje da li sadržaji na vašem sajtu poštuju SEO pravila. Ukoliko poštuju, bićete “nagrađeni” boljom vidljivošću i obrnuto. Međutim, taj algoritam duguje svoju notornost činjenici da niko zapravo ne zna koje faktore uzima u obzir i zašto. Ipak, stručnjaci iz ove oblasti uspjeli su da se usaglase koji faktori mogu biti u pitanju. 

Koja je razlika između on-page i off-page SEO-a?

A kao da stvari nisu već dovoljno zbunjujuće, postoji i on-page i off-page SEO. Faktori rangiranja se mogu podijeliti u ove dvije kategorije. On-page SEO odnosi se na prakse koje primjenjujete direktno na vaš veb-sajt kako biste ga prilagodili pravilima algoritama. 

Off-page SEO odnosi se na optimizaciju na drugim mjestima koja usmjeravaju saobraćaj ka vašem veb-sajtu. 

On-page SEO faktori koji utiču na rangiranje.

Sadržaj, sadržaj, sadržaj

Sadržaj je na prvom mjestu kada je u pitanju on-page SEO. Ono što postavite treba biti i kvalitetno i linkabilno. Dakle, dobar sadržaj je dovoljno zanimljiv kako bi ga posjetioci čitali. Osim toga, treba biti dovoljno relevantan. Samo ako jeste drugi će ga referencirati na svom i postavljati link koji vodi ka vašem sajtu. 

Ali to nije sve. Blog je odličan kanal za ključne riječi. To su riječii koje vaši potencijalni klijenti kucaju na pretraživač kako bi pronašli ono što im treba. 

Ključna riječ je, recimo, e-commerce usluge. Ukoliko ljudi pretražuju ovaj pojam, a vi ga integrišete u tekstualni sadržaj sajta, algoritam vas može prepoznati. Tako se baš vaš sajt može prikazati na nekoj od prvih stranica internet pretraživača.

Kvalitetan sadržaj je koristan iz više razloga

Ako uspijete da se istaknete onim što objavljujete, privući ćete više pažnje. Na primjer, pisanjem blogova specifičnih za vašu oblast poslovanja, bićete percipirani kao ekspert u vašoj niši. Naravno, ukoliko su blogovi relevantni, kredibilni i pružaju dovoljno informacija. Na ovaj način možete izgraditi povjerenje i kredibilitet kod postojećih i potencijalnih klijenata.

Da li ste ikada obratili pažnju na naslove sa Google pretrage? 

Ti naslovi se nazivaju title tags i takođe su veoma važni za SEO. Optimalna dužina ovih naslova treba da bude oko 50-60 karaktera. 

Ne zanemarujte URL adresu

On-page SEO nije kompletan bez dobrog URL-a. URL adresa treba da prikaže dovoljno informacija kako bi bilo jasno ka kojoj veb stranici nas vodii. 

Evo primjera: https://laganoo.com/branding ova URL adresa je dobra jer jasno pokazuje da vodi do stranice koja se odnosi na brendiranje.

A kako Laganoo nudi usluge digitalnog marketinga, brendiranje je više nego dobar URL koji prikazuje jasnu svrhu te veb stranice.

Off-page SEO faktori rangiranja 

Ovi faktori uključuju stvari koje se ne dešavaju direktno na vašoj veb stranici, ali su povezane sa njom. Za razliku od ove vrste, uz pomoć on-page SEO-a možete optimizovati sadržaj, izgled veb sajta i njegovu brzinu. Dakle, mnogo je lakše optimizovati ono nad čime imate kontrolu. 

Sa druge strane, off-page SEO je malo teže postići. U ovom slučaju treba da radite na generisanju i privlačenju saobraćaja na vaš veb-sajt. Saobraćaj možete da usmjeravate linkovima sa drugih veb sajtova.

Možete ga usmjeravati i sa društvenih mreža ili uz pomoć lokalnog SEO-a . Između ostalog, lokalni SEO omogućava predstavljanje vašeg sajta na platformama koje prikazuju vašu lokaciju. Ovo je odličan način da privučete lokalni saobraćaj i mušterije. 

Znam da je u ovom blogu mnogo novih izraza. Ali, za početak je dovoljno upoznati se sa njihovim značenjima i svrhama. Ovako ćete znati koje opcije za povećanje vidljivosti i boljeg pozicioniranja vašeg poslovanja postoje. A naknadno možete dublje istražiti kako da primijenite ove alate kako biste od njih izvukli najbolje.

Želite da iskoristite potencijale SEO optimizacije koju će sprovesti naši stručnjaci? Ili želite zakazati besplatne konsultacije sa nama? Kontaktirajte nas, jer smo tu da odgovorimo na sva vaša pitanja.  

Za sada neka se slegnu nove informacije koje ste saznali o jednom malom djeliću digitalnog marketinga. O drugim e-commerce uslugama detaljnije ćemo govoriti u blogovima koji slijede.

Do tada preporučujemo: 

Kako kreirati veb-sajt kao početnik, prvi dio: prestanite da sanjate počnite da ostvarujete

Kako kreirati veb-sajt kao početnik, drugi dio: definisanje niše je ključ uspjeha

Kako kreirati veb-sajt kao početnik, treći dio: Šta dobijam posjedovanjem onlajn prodavnice?

Unesite Vaš email ili broj telefona i kontaktiraćemo
Vas u narednih 24 sata.

Unesite Vaš email ili broj telefona i
kontaktiraćemo Vas u
narednih 24 sata.