Uspješna priča Henna & Dots - Laganoo

Uspješna priča Henna & Dots

Online prodavnica za Šejline umjetničke kreacije 

“Izuzetno sam zadovoljna suradnjom sa Laganoo timom. Bili su maksimalno susretljivi, web design je odmah na prvu bio pogođen.”

O KLIJENTU HENNA & DOTS 

Henna & Dots je mali biznis preduzetnice Šejle iz Sarajeva koja se bavi iscrtavanjem hennom kao i izradom nakita i umjetničkih slika dotting tehnikom. Ukoliko imate event ili neku posebnu priliku poput vjenčanja ili mature, Šejla će učiniti sve da njeni klijenti izgledaju najbolje i budu zadovoljni. 

Šejla je vlasnica i jedina zaposlena u Henna & Dots. 

IZAZOV

Kako doći do novih klijenata, klijentkinja ali i novih kupaca?

Šejlin art studio Henna & Dots nalazi se na Baščaršiji, u samom epicentru Sarajeva. Lokacija nije bila njen problem, jer u periodu ljetnje sezone posjećenost njenoj radnji je velika, ali je u periodu van sezone potrebno uložiti puno truda da bi se njen zanatski biznis održao i preživio do narednog proljeća.  Šejla je svoje proizvode htjela učiniti dostupnim tokom cijele godine, korisnicima i kupcima na internetu. Na taj način, svi zainteresovani za hennu i dotting tehniku mogli bi je pronaći i poručiti njene proizvode putem interneta. 

Online prodavnica omogućava kupcima da bez fizičkog odlaska u studio i bez obzira na radno vrijeme, poruče proizvode na kućnu adresu ili da zakažu uslugu u određenom terminu. Šejla sada dolazi do brojnih kupaca koji je pronalaze na Google-u ili otkrivanjem njenih radova na društvenim mrežama. 

Tradicionalni biznis HENNA ART BY ŠEJLA nastao je iz ljubavi prema vjekovima starim načinima ukrašavanja tijela žena i muškaraca. Henna je svoju primjenu našla u religijama i kulturama širom svijeta – često je prisutna u hinduizmu, sikhizmu, budizmu, islamu i judaizmu.

RJEŠENJE

Kreirati preglednu i lijepo dizajniranu online prodavnicu 

Organizacija proizvoda kao i odabir relevantnih fotografija, izbor pravog opisa može uzeti dosta vremena za nekog ko vodi samostalni biznis. 

Uz Laganoo tim, Šejla je mogla da se u potpunosti posveti svom biznisu, a potpunu brigu o najboljem izgledu njene buduće online prodavnice mogla je da prepusti našim kreativnim dizajnerkama. 

Započnite onlinu prodaju

Šta je uradio Laganoo tim?

REZULTAT

Laganoo tim je kreirao online prodavnicu u skladu sa Henna & Dots brend identitetom, koji je dostupan i pregledan korisnicima na svim uređajima, sa opcijom kupovine na sajtu uz samo par klikova.

Henna & Dots brend dostupan je sada stotinama hiljada online korisnika na internetu. Na sajtu se mogu pregledati svi Šejlini proizvodi, kao i usluge sa galerijom fotografija njenih najboljih radova. Sve informacije o njenom biznisu sada su lako dostupne. I najvažnije, Šejline lijepo upakovane umjetničke kreacije mogu se poručiti i biti dostavljene na željenu lokaciju.

Svakako, veći broj poručenih artikala koje izrađuje, te poručenih za izradu henna crteža, su ono što bi krunisalo postojanje Šejline online prodavnice.

“Ponosna sam na moju web stranicu jer je to nova stepenica u gradnji mog branda i mog malog biznisa.”

Kreirajte sajt za online prodaju

Unesite Vaš email ili broj telefona i kontaktiraćemo
Vas u narednih 24 sata.

Unesite Vaš email ili broj telefona i
kontaktiraćemo Vas u
narednih 24 sata.