Kako podržati vaš omiljeni mali biznis potpuno besplatno? - Laganoo

Kako podržati vaš omiljeni mali biznis potpuno besplatno?

Kako mogu podržati mali biznis?

Šta mala preduzeća mogu ponuditi, a velike kompanije ne?

Zašto su mali biznisi važni za ekonomiju?

U svijetu biznisa, velike korporacije zauzimaju veliki dio tržišta. Sa svojim fabrikama, velikim prihodima i masovnom proizvodnjom, mogu proizvoditi stvari po nižoj cijeni i u većim količinama. To čini njihove proizvode pristupačnim i lako dostupnim.

Međutim, mali biznisi su podjednako važni jer mogu da ponude nešto što velike kompanije ne mogu. To uključuje ručno rađene proizvode, kvalitetnu uslugu i personalizovan pristup svakom pojedinačnom kupcu.

Promjene u navikama kupaca ili promjene na tržištu, pred vlasnicima malih biznisa postavljaju brojne izazove. Zato i mi, kao vjerni kupci, možemo podržati naše omiljene male biznise na više načina, i to potpuno besplatno. 

Koji je vaš omiljeni mali biznis?

Svako od nas ima omiljeni lokalni kafić, pekaru ili prodavnicu suvenira. To može biti zato što lično poznajemo vlasnika ili nam se prosto dopada kvalitet i jedinstvenost njihove ponude.

Sada zamislite svijet bez tog malog biznisa. Svijet u kome je sve masovno proizvedeno i nema autentičnosti. Kako biste tada započinjali dan, bez odlaska u omiljeni kafić ili pekaru, na primjer?   

Da se to ne bi desilo, možete svoj omiljeni biznis podržati ovako: 

Zapratite, lajkujte i komentarišite

Nije neuobičajeno da na društvenim mrežama naiđete na biznis čija ponuda vam se dopada. U tom slučaju vjerovatno ćete poručiti proizvod od njih. Ali, kada nam proizvod stigne i budemo zadovoljni sa njim, samo nastavimo sa našim životom. Ne razmišljamo o tome da li na neki način možemo podržati taj biznis.

Međutim, jednostavna stvar kao što je da zapratite ovaj biznis na društvenim mrežama, može pomoći njegovom rastu. A još bolje ako lajkujete ili prokomentarišete neki njihov post. Time pokazujete zadovoljstvo proizvodom i uslugom, ali i dajete drugima do znanja da vam se dopada ono što ovaj biznis nudi. 

Ovo bi moglo zainteresovati potencijalne klijente za ponudu tog malog biznisa. Što više komentara i lajkova dobiju, veće su šanse da će njihov sadržaj biti vidljiv široj publici.

Preporučite ih drugima

Preporuka je i dalje jedan od najboljih vidova marketinga za svaki biznis. Kada neko koga poznajete podijeli pozitivno iskustvo koje je imao sa brendom, povjerovaćete mu. Jer, nema razloga da vam ne govori istinu. Dakle, kada ste uzbuđeni zbog proizvoda koji ste kupili, preporučite mali biznis prijateljima, porodici i saradnicima. Zašto i drugi ne bi uživali u proizvodu kao kao i vi?

Evo i dokaza da je to zaista tako: 

Istraživanje koje je sprovela The Zebra ističe da 81,4% malih biznisa ocjenjuje preporuku kao najbolji oblik marketinga. Sledi marketing putem društvenih mreža (49,3%) i putem veb-sajta (37,4%).

Ocijenite ih sa pet zvjezdica na Google-u

Stavite se na mjesto vlasnika malog biznisa. Sigurno bi vam bilo drago da čujete da se nekome dopadaju vaši proizvodi. Jedan od glavnih razloga zašto preduzetnici započinju svoj biznis je želja da podijele ono što najbolje znaju sa drugim ljudima.

Zato vlasniku vašeg omiljenog malog biznisa pokažete koliko vam se njihovi proizvodi dopadaju. Ovo mo\ete uraditi  ostavljanjem pozitivne ocjene i komentara na njihovoj Google stranici. To će za njih biti vjetar u leđa i dati im povod da budu još bolji. Pored toga, ovako će i ostali posjetioci moći da vide da biznis ima zadovoljne klijente. A tako kredibilitet biznisa raste. 

Poštujte njihovo vrijeme

Ako kupujete proizvode ili naručujete usluge malog biznisa, velike su šanse da jedna osoba ili samo nekoliko ljudi vodi biznis. Zbog toga im može trebati malo više vremena da isprate i odgovore na potražnju u najkraćem mogućem roku. Ne zahtijevajući od njih da budu brži, pokazaćete im da cijenite njihovo vrijeme. I verujte mi, uzvratiće vam zahvalnost! (Možda čak i u vidu popusta ili poklona).

Podijelite njihove objave na društvenim mrežama

Potrebno je samo nekoliko sekundi da podijelite post vašeg omiljenog malog biznisa. A za samo tih nekoliko sekundi, post koji ste podijelili na vaše profile postaće vidljiv vašoj bazi pratilaca. 

Nekima od njih će se dopasti ono što vide, i možda će čak proslijediti post nekome koga poznaju. Ovo je nešto poput preporuke o kojoj smo već pričali, samo u digitalnom obliku.

Preporučite im usluge digitalnog marketinga

Osnivač Ford Motor Kompanije, Henri Ford jednom je rekao

Kada se čini da sve ide protiv vas, zapamtite da avion polijeće kontra struji vjetra, a ne uz nju.

Ove riječi ohrabrenja možete poručiti vašem omiljenom preduzetniku, ukoliko se ikada bude suočavao sa izazovima. 

Ali, ukoliko biznisi u startu imaju odgovarajuće profesionalne alate, mogu umanjiti izazove koji će se pojavljivati na putu. Jedan od najvažnijih alata je digitalni marketing. Zahvaljujući njemu možete doći do velikog broja potencijnih klijentata i ostvariti veći profit.

Želite da unaprijedite poslovanje putem interneta i započnete online prodaju?

Naš tim je spreman da vam pruži besplatne savjete o tome kako početi sa uspješnim poslovanjem putem interneta.  

DUGME: Zakažite besplatne konsultacije

Laganoo nudi usluge:

Ukoliko ste zainteresovani za neku od ovih usluga, kontaktirajte nas za više informacija. 

A ukoliko vam je potreban veb-sajt za vaš biznis, Laganoo ecommerce platforma je prava stvar za vas. 

Pitate se šta Laganoo omnichannel e-commerce platforma predstavlja?

Omnichannel termin se odnosi na prodaju koja se može odvijati na više od jednog kanala za trgovinu. Ovi kanali uključuju kupovinu preko mobilnog telefona, laptopa ili u fizičkoj prodavnici. Laganoo platforma ima za cilj da obezbijedi besprijekorno korisničko iskustvo na svim kanalima prodaje.

E-commerce je skraćenica za elektronsku odnosno onlajn trgovinu.

Platforma je softver koji se koristi za hosting bilo koje vrste aplikacije ili usluge.

U ovom slučaju to se odnosi  na veb-sajtove i onlajn prodavnice.
Nemate veb-sajt? Iskoristite ekskluzivnu priliku da napravite svoj veb-sajt, brzo, sa lakoćom i počevši od samo 9$. Sada je pravo vrijeme da oslobodite svoje potencijale i prilagodite veb sajt vašim specifičnim potrebama. Ulogujte se, izaberite odgovarajuću temu i počnite da gradite svoje onlajn prisustvo. Neka vaša poslovna budućnost počne sa Laganoo omnichannel e-commerce platformom.

Unesite Vaš email ili broj telefona i kontaktiraćemo
Vas u narednih 24 sata.

Unesite Vaš email ili broj telefona i
kontaktiraćemo Vas u
narednih 24 sata.