Brendirajte vašu Laganoo prodavnicu u 3 laka koraka - Laganoo

Brendirajte vašu Laganoo prodavnicu u 3 laka koraka

Šta vam prvo pada na pamet kada pomislite na Coca Colu? Mogu da pogodim, u glavi već imate boju i logo ovog brenda. Čak i kada vidite samo “Coca Cola crvenu boju”, ona vas i bez konteksta asocira na najpoznatije piće svijeta. Upravo to je primjer brendiranje u kontekstu određivanja izgleda vašeg brenda. U brendiranje vizuelnog identiteta spada definisanje palete boja, logo i tipografija odnosno font kojim ćete se predstavljati široj publici.

Naravno, nakon definisanja, potrebno je i dizajnirati sve aspekte vašeg poslovanja u skladu sa vizuelnim identitetom. To uključuje nastup na društvenim mrežama, sav vizuelni materijal koji šaljete klijentima a naposletku i izgled veb-sajta.

A kako da vaš Laganoo veb-sajt uskladite sa vizuelnim identitetom vašeg biznisa? Otkrićete u ovom blogu. 

Kako da promijenim boje veb-sajta?

Na koji način da podesim font? 

Kako uploadovati logo na veb-sajt?

Dizajnirajte veb-sajt u skladu sa vašim brendom 

Sa dizajnom vašeg Laganoo veb-sajta započnjete na sledeći način. Kliknite na Website -> Design sekciju koja se nalazi u meniju lijevo kada se ulogujete na vaš veb-sajt. Nakon toga otvoriće vam se stranica na kojoj možete odabrati koji dio veb-sajta želite da uredite. 

Da dizajnirate izgled sajta ili sadržaja kliknite na Edit Site appearance odnosno Edit Site content. 

Klik vas vodi na meni gdje možete podešavati svaku od stavki posebno. U ovom dijelu možete odabrati odgovarajući izgled, boju i font svih djelova veb-sajta. Od kavera, preko izgleda i osobina proizvoda do lokacije vašeg biznisa. 

Klikom na bilo koju od ovih sekcija možete odabrati da li želite da mijenjate dizajn ili tekstualni sadržaj. U ovome dijelu možete prilagoditi sve. U hederu (sadržaj na vrhu stranice ) možete dodavati i oduzimati opcije koje vode na posebne stranice vašeg veb-sajta. Takođe, možete mijenjati naslove, podnaslove ii dugmad poput pozovi sada, vidi više i tako dalje. 

Kako odabrati boje brenda?

Boje imaju ogroman uticaj na čovjekovo raspoloženje i izazivaju određene asocijacije kod ljudi. Na primjer, crvena nas asocira na opasnost ili brzinu žuta na ljubomoru ili vedrinu. Tako se, a prema psihologiji boja, mnogi brendovi opredjeljuju za paletu u skladu sa sopstvenim vrijednostima. Ekološke kompanije zato najčešće koriste zelenu koja asocira na prirodu. A luksuzni brendovi, recimo, koriste crnu, bordo ili zlatnu koje asociraju na raskoš. Ukoliko niste sigurni koju paletu boja da odaberete, psihologija boja vam može pomoći u tome.  

I tipografija je sastavni dio brenda

Pored boja, i tipografija odnosno fontovi mogu uticati na percepciju ljudi o vašem brendu. Tipografija se umnogome razlikuje između sportskih, dječijih ili luksuzniih brendova na primjer. Kao inspiraciju za određivanje odgovarajuće tipografije možete pogledati brendove koji posluju u oblasti kojom se i vi bavite. 

Lako do odgovarajućeg fonta

Kada odredite font, sav tekstualni sadržaj na vašoj Laganoo online prodavnici ili veb-sajtu možete uskladiti vrlo lako. Sa početne strane kliknite -> Website -> Design -> Edit site content. Potom u meniju sa lijeve strane možete podešavati i mijenjati fontove po sličnom principu kao boje i dizajn. Kao i prilikom mijenjanja boja, kliknite na blok koji želite da editujete npr. Cover->Design -> Title. Potom će vam se prikazati padajući meni gdje možete odabrati odgovarajuće dimenzije, tip i stil fonta. Ne zaboravite da klikente na Save and Publish, kada završite sa editovanjem, kako bi se promjene koje ste napravili sačuvale.  

Jednostavno dodajte logo vašeg biznisa

Ukoliko imate logo, vaš sajt možete dodatno personalizovati i brendirati tako što ćete ga istaći na početnoj strani. Evo kako to možete da uradite. Potrebno je da uđete na isti meni za editovanje kao i u prethodna dva slučaja, Dakle sa početne strane vaše prodavnice, u desnom meniju kliknite na Website -> Design -> Edit Site. Potom kliknite na Header -> Content -> Change. Nakon toga vam se otvara Logo type gdje možete birati između tekstualnog logoa ili fotografije (kao na fotografiji ispod). Ukoliko želite postaviti fotografiju, klikom na Add Image možete je uploadovati. 

I ne zaboravite da klikente na Save and Publish kada uspješno dodate logo. I to je to! Uz samo nekoliko jednostavnih koraka možete kreirati vaš veb-sajt ili online prodavnicu u skladu sa vašim brednom. Laganoo platforma, pored toga, pruža i brojne druge mogućnosti, koje mogu izdvojiti vaš veb-sajt u odnosu na konkurenciju i učiniti ga u potpunosti funkcionalnim za obavljanje bilo koje vrste biznisa. 

Ukoliko još uvijek niste kreirali vašu Laganoo prodavnicu, možete isprobati platformu besplatno čak 30 dana! A za više informacija, kontaktirajte nas. 

Pitate se šta je Laganoo omnichannel e-commerce platforma?

Omnichannel je prodaja koja se može odvijati na više od jednog kanala za trgovinu. Ovi kanali uključuju kupovinu preko mobilnog telefona, laptopa ili u fizičkoj prodavnici. Laganoo platforma ima za cilj da obezbijedi besprijekorno korisničko iskustvo na svim kanalima prodaje.

E-commerce je skraćenica za elektronsku odnosno onlajn trgovinu.

Platforma je softver koji se koristi za hosting bilo koje vrste aplikacije ili usluge.

U ovom slučaju to se odnosi  na veb-sajtove i onlajn prodavnice.

Nemate veb-sajt? Iskoristite ekskluzivnu priliku da napravite svoj veb-sajt, brzo, sa lakoćom i počevši od samo 9$. Sada je pravo vrijeme da oslobodite svoje potencijale i prilagodite veb sajt vašim specifičnim potrebama. Ulogujte se, izaberite odgovarajuću temu i počnite da gradite svoje onlajn prisustvo. Neka vaša poslovna budućnost počne sa Laganoo omnichannel e-commerce platformom.

Unesite Vaš email ili broj telefona i kontaktiraćemo
Vas u narednih 24 sata.

Unesite Vaš email ili broj telefona i
kontaktiraćemo Vas u
narednih 24 sata.