Kako zaraditi od prodaje ekoloških proizvoda na internetu? - Laganoo

Kako zaraditi od prodaje ekoloških proizvoda na internetu?

U ovom blogu pročitajte: 

Šta su ekološki proizvodi?

Inspiracija za ekološke proizvode koje možete prodavati na vašem sajtu

Kako iskoristiti moć oglašavanja za povećanje onlajn prodajei?

U ovom digitalnom dobu, onlajn prodaja postaje jedan od najzastupljenijih načina da dođete do novih kupaca i povećate prihode. Digitalizacija je otvorila mogućnosti za poduzetnike da lako pristupe globalnim tržištima korištenjem platformi. Štaviše, kreiranje veb-sajtova sada je lakše nego ikad. 

Kako bi iskoristile ovaj trend, kompanije usmjeravaju svoju pažnju na prodaju ekološki prihvatljivih proizvoda. Ovaj pristup može donijeti dodatni prihod uz poboljšanje reputacije brenda i lojalnosti kupaca. Takođe, neki brendovi se odlučuju za potpunu promjenu strategije, čineći svoje poslovanje održivijim. Ovo uključuje sve aspekte njihovog poslovanja, od nabavke materijala do proizvodnje i distribucije.

Kako preduzeća traže načine za povećanje profita, važno je razmotriti kako prodaja ekološki prihvatljivih proizvoda može biti korisna. Onlajn trgovina, dropshipping i digitalni proizvodi, predstavljaju atraktivne opcije za kompanije koje žele povećati svoj profit, a istovremeno promovisati održivost. U ovom blogu ćemo istražiti ekološki prihvatljive proizvode koje možete prodavati te privući eko-orijentisane kupce. Na taj način možete pomoći u zaštiti okoline, a istovremeno povećati svoj profit.

Šta su ekološki proizvodi?

Ekološko je termin koji se danas odnosi na niz stvari i značenja. Bilo koji proizvod, usluga ili praksa koja pozitivno utiče ili pomaže u borbi protiv globalnog zagađenja smatra se ekološkom. Globalno zagađenje se dešava svakodnevno, a ono uveliko utiče na život svih živih bića na zemlji. Zato bismo trebali razmisliti o tome da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo smanjili negativne prakse na okolinu.

Imajući ovo na umu, ekološki prihvatljivi proizvodi su oni koji su etički proizvedeni i imaju mali ili nikakav uticaj po prirodu.  

Ovi proizvodi postaju sve popularniji kako potrošači postaju svjesniji njihovog uticaja na planetu. Štaviše, s porastom onlajn trgovine, sada je lakše nego ikada kupiti i prodati održive proizvode. Tako da, ukoliko ste preduzetnik koji želi da prodaje ekološke proizvode, znajte da digitalno doba pruža veliki broj opcija. 

Od boca i ambalaže napravljenih od recikliranih materijala do uređaja na solarni pogon i polovne odjeće, ekološki proizvodi se mogu naći u svakom kutku interneta. Kupovina ovih artikala putem interneta, ne samo da pomaže očuvanju prirode, već doprinosi i održivosti biznisa koji su prešli na onlajn model poslovanja. 

Prednosti održivog modela poslovanja

Održivost i ekološke prakse postaju sve popularniji trend u našem društvu.Kako sve više ljudi postaje svjesno sopstvenog uticaja na sredinu, mnogi se okreću ekološki prihvatljivim alternativama i spoznaju razne prednosti toga. Postoji mnogo razloga zašto je ekologija korisna za pojedince, biznise i našu planetu u cjelini.

Smanjenje troškova energije, zaštita staništa divljih životinja i promovisanja zdravog života samo su neke od njih. 

Smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu može imati mnoge benefite i za male biznise 

Usvajanje ekološki prihvatljivih praksi može pomoći u smanjenju troškova za električnu energiju, na smanjenje otpada i tako dalje. Mali biznisi koji preduzimaju korake da postanu održiviji mogu povećati svoju konkurentsku prednost plasiranjem kao ekološki osviještena kompanija. Ovako mogu privući kupce koji cijene održivost. Osim toga, smanjenjem štetnosti po okolinu možete imati finansijske koristi poput poreskih olakšica ili grantova agencija ili organizacija koje se bave ovim temama. Naravno, olakšice, kao i benefiti, zavise od države u kojoj poslujete. 

Prelazak na održivi model nije samo dobar za planetu; dobar je i za biznise!

Cegeri umjesto plastičnih kesa

Mali biznisi uvijek traže načine da povećaju svoju bazu kupaca. Jedna od najpopularnijih opcija je ponuda cegera za višekratnu upotrebu. Cegeri su odličan način za biznise da smanje svoj uticaj na životnu sredinu, istovremeno pružajući kupcima isplativo rješenje koje štedi novac i resurse na duže staze.

Osim toga, onlajn biznisi mogu iskoristiti ovako popularan proizvod, kako bi utvrdili svoje onlajn prisustvo upravo direktnom prodajom istih putem njihovog veb-sajta.  

 Za onlajn prodavnice i male biznise koja žele da budu dio održivog “trenda”, prodaja cegera odlična je prilika da podrže ekološke ciljeve uz ostvarivanje profita.

Ovo je jednostavan način za biznise da pokažu svoju posvećenost održivosti. 

Prodaja cegera je u porastu zbog sve veće potražnje ekološki svjesnih kupaca koji prepoznaju potrebu za boljim ekološkim praksama. Osim toga, budući da dolaze u raznim dezenima, bojama i oblicima, vlasnici biznisa mogu odabrati baš one cegere koji  se dopadaju njihovim kupcima. A kao šlag na torti, korištenjem cegera i njihovom prodajom možete direktno smanjiti korištenje plastičnih kesa. A poznata je činjenica da je plastika jedan od najvećih zagađivača prirode. 

Posude za višekratnu upotrebu

Kako se načini onlajn poslovanja razvijaju i šire, mali biznisi koriste prednosti i mogućnosti savremene tehnologije da ponude ekološki prihvatljiva rješenja. Staklene posude za skladištenje hrane s poklopcima od bambusa pružaju održiv način za kupce da sačuvaju ostatke hrane i druge prehrambene artikle.

Ovi proizvodi su dobar izbor za svako domaćinstvo, smanjuju potrebu za plastičnim posudama koje bacamo nakon samo jedne upotrebe, i lako se održavaju. Poklopci napravljeni od održivih materijala kao što je bambus pružaju sigurnu i pouzdanu opciju za čuvanje predmeta u frižideru bez straha od ispiranja toksina u hranu. Štaviše, ovi proizvodi su izuzetno izdržljivi i laki za čišćenje, što ih čini odličnim izborom za sve koji žele da smanje uticaj na životnu sredinu, a istovremeno štede novac.

Tako da, ukoliko prodajete slične proizvode, možda ne bi bilo loše da uvrstite  i  posude za višekratnu upotrebu u svoju ponudu.  

Četkice za zube od bambusa

Kako onlajn poslovanje nastavlja da se razvija, rastu i mogućnosti za vlasnike malih preduzeća. Jedno takvo tržište koje je doživjelo ekspanziju su biorazgradive četkice za zube. One postaju sve popularniji izbor među ekološki osviještenim potrošačima.

Ovi proizvodi su napravljeni od raznih održivih materijala poput bambusa i reciklirane plastike, što znači da se razlažu mnogo brže od tradicionalnih četkica za zube. Ovo ih čini ne samo boljim za životnu sredinu, već i finansijski isplativijim vlasnicima malih preduzeća – jer im je potrebno manje resursa i manje energije za proizvodnju.

Biorazgradive četkice za zube dolaze u nizu boja i dizajna. To ih čini atraktivnim izborom za sve koji žele smanjiti svoj uticaj na sredinu bez kompromisa po pitanju kvaliteta ili stila.

Višekratni omoti za hranu

Višekratni omoti za hranu postaju sve popularniji proizvod među malim biznisima koji žele da budu dio ekološke priče. Ove alternative plastičnoj foliji sačinjene su od tkanina i nude niz prednosti, od uštede do praktičnosti, što ih čini odličnim izborom za bilo koju online prodavnicu koja želi smanjiti potrošnju plastike za jednokratnu upotrebu. Višekratne omote možete prodavati a možete ih i koristiti kao pakovanje za svoje proizvode. 

Za razliku od obične plastične folije koja je često skupa i koja se ne može uvijek reciklirati, omoti za višekratnu upotrebu napravljeni su od izdržljivih tkanina poput pamuka i bambusa koji se mogu prati i ponovo koristiti.

Zato, ako imate mali biznis i želite sami napraviti ambalažu za višekratnu upotrebu, evo jednostavnog savjeta kako da to i uradite:

Prvo, počnite odabirom pravog materijala – važno je odabrati materijale koji su i izdržljivi i prozračni kako biste osigurali dugovječnost vaših omota. Uzmite u obzir materijale kao što su pamuk, lan ili tkanina od konoplje koji će biti izdržljivi, a istovremeno će omogućiti cirkulaciju zraka. 

Sljedeći korak je odlučivanje o tome kakav dizajn želite, i u zavisnosti od toga odaberite tkaninu. Potom, usaglasite da li želite omot od papira, omot premazan pčelinjim voskom, ambalažu u vidu vrećica od folije ili platnene vrećice.

Ekološki deterdžent 

Ekološki deterdžent za pranje veša takođe je bitna stavka u održivosti. Zamislite samo koliko deterdženta na dnevnom nivou završi u rijekama i morima. Zato je korištenje ekoloških alternativa za pranje veša važna tema za male biznise koji žele prodavati ekološke proizvode. 

Ove vrste deterdženata su posebno napravljene da budu blaže prema okolini, a da pritom daju efikasne rezultate čišćenja. Dolaze u obliku tečnosti i praha, što ih čini lakim za skladištenje i distribuciju. Mnogi su napravljeni od biljnih sastojaka koji ne sadrže jake hemikalije, smanjujući njihov uticaj na planetu dok su nježni prema tkaninama. Ekološki prihvatljivi deterdženti za pranje veša takođe proizvode manje pjene, što znači da im je potrebno manje ispiranja a samim tim manje vremena i energije za pranje.

Uz rastući trend održivosti i interesa za zaštitu sredine, potrošači su spremni platiti i više za proizvode koji su manje štetni po prirodu. Za vlasnike malih biznisa, ovo predstavlja odličnu priliku za povećanje profita dok u isto vrijeme mogu učiniti nešto dobro za životnu sredinu.

Ekološki prihvatljivi deterdženti se obično proizvode od prirodnih sastojaka kao što su enzimi i minerali na bazi biljaka, umjesto izbjeljivača ili fosfata. Ovi sastojci su biorazgradivi i ne sadrže toksine, što ih čini sigurnijim i za ljude i za okolinu. Osim toga, mnogi brendovi nude dopunjivu ambalažu. Na ovaj način,  potrošači mogu kupiti dopune koncentrata umjesto da kupuju plastične boce za jednokratnu upotrebu svaki put kada im ponestane proizvoda.

Moda i ekologija

Već smo vidjeli kako vlasnici malih biznisa mogu povećati prodaju, a istovremeno imati pozitivan uticaj na svijet. Još jedna opcija koju možete iskoristiti je prodaja garderobe. Možete ili prodavati polovnu garderobu, ili garderobu koja je provjereno proizvedena po etičkim i održivim standardima. 

A kako onlajn prodaja raste, jedna od najpopularnijih kategorija onlajn trgovanja je upravo odjeća. Zato onlajn biznisi prije svega imaju priliku da profitiraju od ovog trenda. 

Budući da potrošači sve više cijene etičku odjeću, ulaganje u održive i ekološki prihvatljive materijale je pravi izbor. Ne samo da ovi proizvodi smanjuju štetu po okolinu, oni takođe osiguravaju da radnici uključeni u proizvodnju budu plaćeni pošteno i rade u sigurnim uslovima. Kao takva, prodaja etičke garderobe može pružiti onlajn biznisima priliku da poboljšaju svoju reputaciju, kao i da izgrade lojalnost kupaca kroz njihovu posvećenost održivosti.

Na današnjem konkurentnom onlajn tržištu, biznisi koji prodaju etičku i ekološki prihvatljivu odjeću gotovo uvijek uspijevaju da se probiju. Potrošači sve više traže proizvode koji ne samo da dobro izgledaju već imaju i pozitivan ekološki uticaj. Kao odgovor na to, kompanije koriste reciklirane materijale kao što su plastične boce za proizvodnju tkanina, izbjegavaju sintetičke boje i hemikalije, smanjuju potrošnju vode tokom proizvodnje, generišu obnovljivu energiju putem solarnih panela, itd. 

Mnoga od ovih poduzeća podržavaju lokalne zajednice pružanjem mogućnosti zapošljavanja ili doniranjem dijela prihoda odabranim dobrotvornim organizacijama.

Iskoristite potencijale digitalnog oglašavanja

Svakom biznisu, bez obzira na sferu poslovanja, neophodan je marketing. Uz adekvatno oglašavanje, biznisi dolaze do ciljane publike koja će kupovati njihove proizvode. Bez oglašavanja, put do ovog cilja je znatno strmiji, duži i rizičniji. 

Kada pokušavate izvući najviše od reklama kojima promovišete vaš biznis, postoje određeni faktori koji se mogu optimizovati kako bi se osigurao najbolji mogući ishod. Optimizacija reklamnih kampanja trebala bi uključivati kombinaciju kreativnih tehnika kao što su A/B testiranje, koje pomažu u identifikaciji područja koja biste trebali unaprijediti za bolje poslovanje. Takođe je važno razumjeti kakvu publiku ciljate, kao i koje platforme ćete koristiti za oglašavanje.

Postoji nekoliko ključnih elemenata za optimizaciju svake digitalne marketinške kampanje. Prvo, važno je postaviti jasne ciljeve kako biste mogli pratiti koliko su vaši oglasi bili uspješni. Drugo, analiza korisničkih podataka kao što su demografske informacije ili stope interakcije sa oglasom, može dati uvid u to koliko je vaš trenutni pristup efikasan. Ovo važi i za slučaj kada želite da reklamirate novi proizvod ili ekološki prihvatljivu liniju proizvoda.

Oglašavanje onlajn poslovanja može biti veliki izazov, ali je neophodno za osiguravanje uspjeha. Poznavanje najboljih načina za oglašavanje vašeg internet poslovanja pomoći će vam da dosegnete klijente i razvijete svoju kompaniju.

Oglašavanje na internetu otvara čitav svijet mogućnosti, s platformama poput Google Ads i Facebook Ads koje vam omogućavaju da ciljate određenu publiku. Ključno je razumjeti kako svaka platforma funkcioniše i koja je najbolja za vaše poslovanje. Na primjer, ako pokušavate doći do mlađe demografske grupe, oglašavanje na društvenim mrežama može biti adekvatan način. Međutim, ako želite povećati saobraćaj na vašem veb-sajtu ili onlajn prodavnici, i da raširite svijest o brendu onda bi SEO mogao biti pravi izbor. Osim toga, email marketing takođe može biti efikasan u ciljanju postojećih kupaca, kao i potencijalnih kupaca unutar vaše mejling liste. 

Da zaključimo: ukoliko su vam ovi pojmovi isuviše komplikovani, prepustite oglašavanje nama. Kontaktirajte nas za više informacija. 

Pitate se šta je Laganoo omnichannel ecommerce platforma?

Omnichannel je prodaja koja se može odvijati na više od jednog kanala za trgovinu. Ovi kanali uključuju kupovinu preko mobilnog telefona, laptopa ili u fizičkoj prodavnici. Laganoo platforma ima za cilj da obezbijedi besprijekorno korisničko iskustvo na svim kanalima prodaje.

E-commerce je skraćenica za elektronsku odnosno onlajn trgovinu.

Platforma je softver koji se koristi za hosting bilo koje vrste aplikacije ili usluge.

U ovom slučaju to se odnosi  na veb-sajtove i onlajn prodavnice.

Nemate veb-sajt? Iskoristite ekskluzivnu priliku da napravite svoj veb-sajt, brzo, sa lakoćom i počevši od samo 9$. Sada je pravo vrijeme da oslobodite svoje potencijale i prilagodite veb sajt vašim specifičnim potrebama. Ulogujte se, izaberite odgovarajuću temu i počnite da gradite svoje onlajn prisustvo. Neka vaša poslovna budućnost počne sa Laganoo omnichannel ecommerce platformom.

Unesite Vaš email ili broj telefona i kontaktiraćemo
Vas u narednih 24 sata.

Unesite Vaš email ili broj telefona i
kontaktiraćemo Vas u
narednih 24 sata.