Laganoo platforma: Dosegnite do globalnih kupaca uz višejezičan veb-sajt - Laganoo

Laganoo platforma: Dosegnite do globalnih kupaca uz višejezičan veb-sajt

 • Laganoo prodavnica i opcija višejezičnosti
 • Korak po korak vodič za podešavanje višejezičnosti 
 • Prevod na sajtu i SEO optimizacija
 • Kako posjetioci vašeg sajta mogu izabrati željeni jezik?
 • Uklanjanje prevoda na drugi jezik sa Laganoo prodavnice

Vlasnici malih preduzeća često se suočavaju sa izazovom da dopru do globalne publike. Taj izazov otežavaju i veći brendovi koji lakše dolaze do klijenata bilo gdje u svijetu. Čini se kao da naizgled vrlo jednostavne okolnosti malim biznisima mogu biti posebno otežavajuće. Razumljivo, jer im često nedostaju kapaciteti i sredstva da iskoriste sve prednosti naprednih tehnologija.

S druge strane, ako vlasnik biznisa želi ostati uspješan u svojim nastojanjima, mora biti spreman da iznalazi kreativna rješenja. Ako ste jedan od njih, budite spremni na rizik, ali i potrebu da spoznate potrebe potencijalnih kupaca. Samo ispunjavajući ih, možete osigurati uspjeh: Zato što kupci vole kada vide da osluškujete njihove potrebe. Ova praksa uspostavlja povjerenje i lojalnost.

Kada je u pitanju online brend prezentacija na vašem veb-sajtu, vrlo je važno da ga iskoristite kao alat za privlačenje kupaca. Ako ste već odlučili investirati u veb-sajt, zašto ga ne biuste okrenuli u svoju korist? Svoj brend možete predstaviti kao kredibilan biznis i samim tim povećati broj zainteresovanih klijenata. Imajući to na umu, postoji bezbroj stvari koje možete koristiti za postizanje cilja. Ali pitanje je odakle početi?

Recimo ovako, ako imate veb-stranicu, iskoristite nevjerovatne mogućnosti koje dobijate aktiviranjem dodatnih funkcija na njemu. Koristeći se njima, možete komunicirati sa najvećim dijelom svojih postojećih i potencijalnih kupaca. A jedna od takvih karakteristika, o kojoj ćemo detaljnije govoriti, je višejezična funkcija veb-sajta.

Šta višejezičan veb-sajt znači za vaše poslovanje?

Kao što svi znamo, ispravan način komunikacije sa drugima može otvoriti mnoga vrata. Ponekad je način na koji nešto kažemo mnogo važniji od onoga što imamo da kažemo. To je tako u kontekstu sadržaja rečenice, ali se odnosi i na jezik. Ako sa nekim komuniciramo na njegovom maternjem jeziku, veća je vjerovatnoća da će nas razumjeti! 

Dakle, jedna stvar koja će olakšati komunikaciju sa vašim klijentima na globalnom nivou je višejezičnost na sajtu. To se odnosni na mogućnost da posjetioci mogu odabrati na kom jeziku će čitati sadržaje na istom. Ovo će vam pomoći da dosegnete nova tržišta bez ikakvih dodatnih napora. Ako imate WordPress veb-sajt, ekstenzije za prevod sajta mogu biti prilično skupe. Ali, uz Laganoo platformu, višejezična funkcija je besplatna!

Nakon što je podesite, uskoro ćete uvidjeti prednosti usvajanja multijezičnosti: veće zadovoljstvo kupaca i bolju prepoznatljivost brenda širom svijeta.

Korak po korak vodič za podešavanje višejezičnosti 

Bilo da ste već kreirali svoju Laganoo prodavnicu, ili ćete to tek učiniti, koraci su isti. Napomena: ova funkcija je dostupna za Unlimited i Advanced plan.

Sa Laganoo prodavnicom možete kreirati višejezičnu veb-stranicu bez pomoći programera. Nakon što kreirate svoju stranicu na glavnom jeziku, možete dodati i prevode na željene jezike. Promjenom jezika neće se promijeniti dizajn vaše veb-stranice, dok će tekstovi dugmadi, fakture i obavještenja putem e-pošte biti automatski prevedeni. S druge strane, imatćete opciju da dodate prevode opisa proizvoda, SEO optimizovane naslove, prevode hedera (zaglavlja) i još mnogo toga.

Prvo treba da kreirate svoju stranicu na glavnom jeziku. Nakon što ovo završite možete dodati prevode tekstualnih blokova, SEO naslova i opise proizvoda. Kada su pevodi objavljeni, posjetioci mogu odabrati željeni jezik klikom na ikonicu u gorenjem desnom uglu veb-sajta.

Evo šta treba da uradite da biste podesili drugi jezik:

 1. Sa glavnog Dashboard menija, kliknite Settings → General → Regional Settings.
 2. U sekciji Store Language, kliknite Language Settings
 3. Potom kliknite na +Add Languages i odaberite željeni jezik iz padajućeg menija.
 1. Kliknite Add Language
 2. Kliknite na Open Site Editor 
 1. Kliknite SettingsLanguages & Translations.
 2. Kliknite Manage Translation onog jezika koji želite podesiti.

Sada možete dodati željene prevode u odgovarajuće polje u desnoj koloni. Takođe imajte na umu da prilikom dodavanja prevoda oni nisu vidljivi vašim klijentima, već samo vama, dok ne odlučite da ga objavite.

 1. Da provjerite kako će prevedena verzija sajta izgledati klinite na Preview Translation.
 2. Kada ste završili sa dodavanjem prevoda, kliknite Back.
 3.  Kako bi prevedeni sadržaj bio vidljiv klijentima, kliknite na Visible for customers kučicu ispod odabranog jezika.
 1. Kliknite Publish.

Internet je postao osnovni alat za male biznise. Uz profesionalni veb-sajt, mali biznis može povećati svoju vidljivost i doprijeti do više kupaca nego ikada prije. Ako ste vlasnik malog biznisa i želite biti sigurni da vaša online prodavnica doseže do najvećeg broja potencijalnih kupaca, razmotrite dodavanje višejezičnosti na svoju veb-stranicu. Evo nekoliko savjeta kako osigurati da vaša višejezična stranica bude što uspješnija.

Prvo, ako imate sredstava – unajmite izvorne govornike sa svakog jezika koji planirate da uključite na svoju stranicu. Ne samo da bi ti ljudi trebali tečno govoriti sam jezik, već bi također trebali biti upoznati s dijalektima i kulturnim nijansama kako bi njihovi prevodi bili tačni i prikladni za svaku regiju ili zemlju koju ciljate.

Drugo, istražite potencijalna ciljna tržišta prije nego što dodate još jedan jezik na vaš veb-sajt. Znajući koji će jezici biti najkorisniji za dosezanje novih kupaca može vam pomoći da odredite koji da uključite.

Kako da vaš veb-sajt bude SEO optimizovan? 

Kao vlasnicima malih biznisa, važno je da optimizujete svoju veb-stranicu za SEO kako biste dosegli do što većeg broj kupaca. Uz višejezičan veb-sajt, može biti izazovno osigurati da je svaki jezik pravilno optimizovan za pretraživače. I u ovom slućaju imamo nekoliko savjeta o tome kako osigurati da vaša veb-stranica bude prilagođena pretraživačima na više jezika.

Započnite optimizacijom svih sadržaja vašeg višejezičnog veb-sajta za SEO. Ovo uključuje sadržaj sa ključnim riječima o proizvodima i uslugama, uključujući naslove i opise proizvoda. Takođe biste trebali koristiti ključne riječi u blogovima.

Ukoliko niste sigurni kako da odradite SEO optimizaciju na najbolji način, naš tim je tu da vam pomogne. 

Kako kupci mogu izabrati željeni jezik?

Kada na svoju veb-stranicu dodate prevod, kupci mogu vrlo lako birati između jezika. Oni mogu jednostavno kliknuti na željeni jezik u zaglavlju i podnožju vaše veb-stranice. Ali prvo ćemo vam pokazati kako da omogućite ovu funkciju, jer nakon što dodate prevode, morate omogućiti da drugi jezik bude vidljiv na veb-stranici.

Kako privremeno ukloniti mogućnost odabira jezika vašeg Laganoo veb-sajta?

Ako ste iz bilo kojeg razloga odlučili da privremeno onemogućite jedan ili više jezika na svojoj veb-stranici, možete lako sakriti prevode od posjetioca sajta. Na taj način vaši prevodi neće biti trajno izbrisani već ih možete vratiti kada to poželite. Sa ovom opcijom nećete morati iznova prevoditi sajt na odabrani jezik.

Evo kako da privremeno sakrijete jedan od jezika veb-stranice:

 1. Sa glavnog Dashboard menija, kliknite WebsiteEdit Site.
 2. Kliknite SettingsLanguages & Translations.
 3. Isključite Visible for customers kučicu.

4. Kliknite Publish.

Sada posjetioci vašeg veb-sajta neće moći da biraju između jezika. Pored toga, opcija za promjenu jezika neće biti vidljiva na veb-sajtu. 

Kako u potpunosti izbrisati prevod sa vaše Laganoo prodavnice?

Ako odlučite da trajno izbrišete prevode na određenim jezicima, Laganoo platforma vam takođe dozvoljava da to učinite.

Sa glavnog Dashboard menija kliknite SettingsGeneral Regional settings

Odaberite željeni jezik ActionsRemove

At voila! Vaš multijezični veb-sajt je spreman!

Pitate se šta je Laganoo omnichannel ecommerce platforma?

Omnichannel je prodaja koja se može odvijati na više od jednog kanala za trgovinu. Ovi kanali uključuju kupovinu preko mobilnog telefona, laptopa ili u fizičkoj prodavnici. Laganoo platforma ima za cilj da obezbijedi besprijekorno korisničko iskustvo na svim kanalima prodaje.

E-commerce je skraćenica za elektronsku odnosno onlajn trgovinu.

Platforma je softver koji se koristi za hosting bilo koje vrste aplikacije ili usluge.

U ovom slučaju to se odnosi  na veb-sajtove i onlajn prodavnice.
Nemate veb-sajt? Iskoristite ekskluzivnu priliku da napravite svoj veb-sajt, brzo, sa lakoćom i počevši od samo 9$. Sada je pravo vrijeme da oslobodite svoje potencijale i prilagodite veb sajt vašim specifičnim potrebama. Ulogujte se, izaberite odgovarajuću temu i počnite da gradite svoje onlajn prisustvo. Neka vaša poslovna budućnost počne sa Laganoo omnichannel ecommerce platformom.

Unesite Vaš email ili broj telefona i kontaktiraćemo
Vas u narednih 24 sata.

Unesite Vaš email ili broj telefona i
kontaktiraćemo Vas u
narednih 24 sata.