Koja je najbolja platfofrma za online prodaju?  - Laganoo

Koja je najbolja platfofrma za online prodaju? 

U ovom blogu saznajte: 

 • Laganoo i Shopify uvod
 • Prednosti Laganoo u odnosu na Shopify platformu
 • Laganoo vs Shopify cijene planova
 • Laganoo vs Shopify transakcini troškovi
 • Laganoo vs Shopify onlajn plaćanje
 • Laganoo vs Shopify korisnička podrška

Uvod

Prisustvo na internetu postalo je jedan od najvažnijih faktora koji utiču na uspjeh poslovanja. Stoga vlasnici preduzeća žele pronaći najbolje načine da predstave svoj brend na internetu. Uz to, preduzetnici su sada upućeni u savremene tokove poslovanja. Samim tim, oni koriste dostupne alate kako bi samostalno obavljali veliki dio posla. Platforme za onlajn trgovinu i samostalnu izradu veb-sajtova su zato pružaju najbolja rješenja za biznise koji žele započeti svoje onlajn putovanje za nekoliko minuta.

Odaberite platformu koja ispunjava vaša očekivanja

Sve u svemu, platforme za internet trgovinu i izradu veb-sajtova su usredsređene na jedno, da učine veb-sajtove:

-pristupačnim,

-lakim za kreiranje

-i dostupnim svima.

Međutim, neke od njih ne mogu potkrijepiti sve vaše poslovne potrebe.

Dakle, hajde da vidimo zašto Shopify, kao etablirani brend, nije nužno najbolji izbor za kreiranjeo onlajn prodavnica. Takođe, saznajte kako Laganoo nastoji da bude ispred konkurencije zahvaljujući dodatnim funkcijama, pristupačnijom cijenom i interfejsom jednostavnim za korišćenje. 

Želite pokrenuti onlajn biznis od nule?

U tom slučaju odaberite platformu za izradu veb-sajtova s ažuriranim funkcijama i povoljnim cijenama. Imajući to na umu, Laganoo platforma je i više nego neophodna.

Šta je Laganoo platforma?

Laganoo platforma je platforma za samostalnu izradu onlajn prodavnica ili veb-sajtova koja vam omogućava da pokrenete svoj onlajn biznis i nesmetano razvijate poslovanje. Glavni cilj Laganoo platforme je pretvoriti vaš san u stvarnost omogućivši vam da ga pretočite u posao.  

A da biste bolje razumjeli šta vam sve pruža Laganoo platforma, u ovom blogu ćemo govoriti o Laganoo i Shopify platformama u kontekstu njihovih cijena, troškova, dostupnosti i tako dalje.

Laganoo vs Shopify: uvod

Laganoo i Shopify su platforme za izradu veb-stranica odnosno onlajn prodavnica namijenjene preduzetnicima i/ili vlasnicima malih biznisa. Iako obje platforme nude neke slične karakteristike, postoje ključne razlike između njih.

Zato, hajde da pređemo na stvar i uporedimo ih.

Shopify vs Laganoo: Jednostavnost korištenja

Jedan od najvažnijih aspekata platforme za izradu veb-sajtova je njena jednostavnost korištenja. To ne ide u korist Shopify platforme jer Laganoo platforma je lakša i fleksibilnija u tom pogledu.

Laganoo se uopšteno smatra vrlo lakom za korištenje, sa intuitivnim interfejsom i jednostavnijim procesom kreiranja.

Shopify, s druge strane, zahtijeva više tehničke stručnosti kako biste u potpunosti iskoristili sve njegove karakteristike i opcije. A ko ima vremena za to?

Hajde da uporedimo faktore jednostavnosti korištenja obje platforme:

1. Prilagođavanje i dizajn

Dok Shopify nudi niz prilagodljivih tema, korisnicima je teško u potpunosti prilagoditi svoju onlajn prodavnicu kako bi zadovoljili svoje specifične potrebe. Ovo može zahtijevati određenu tehničku stručnost ili znanje o kodiranju. Takođe, Shopify ima ograničen raspon besplatnih tema i šablona.

Laganoo, s druge strane, nudi 50+ besplatnih tema koji izgledaju profesionalno i pogođene su svim sferama poslovanja. Ove teme je vrlo lako izabrati i primijeniti. Uz veliki broj tema koje možete izabrati, velike su šanse da ćete lako pronaći onu koja najbolje odgovara vašem brendu.

2. Integracije

Shopify se integriše sa brojnim aplikacijama i alatima. Međutim, postavljanje i konfigurisanje ovih integracija može biti komplikovano i dugotrajno.

Laganoo platforma opremljena je alatima i aplikacijama koje je vrlo lako preuzeti, postaviti i integrisati s vašim veb-sajtom.

3. Gateway za plaćanje

Shopify podržava niz načina za plaćanje, ali korisnici će možda morati da sami konfigurišu sistem plaćanje u njihovu Shopify prodavnicu. Ovo može zahtijevati određeno tehničko znanje. Uz to, Shopify transakcioni troškovi znaju biti poprilično visoki, što umanjuje vaše ukupne prihode od prodaje putem veb-sajta.

Laganoo takođe nudi niz sisema za plaćanje, a možete ih podesiti u samo nekoliko klikova. Takođe, Laganoo nudi svoj sistem: Laganoo onlajn plaćanje koje pruža znatne povoljnosti za onlajn biznise. Jedna od njih je ta što nema transakcionih troškova ( bez obzira na to koji pristup za plaćanje odaberete).

4. Poreske postavka:

Postavljanje poreznih stopa i pravila u Shopify-u može biti komplikovano, posebno ako prodajete proizvode u više regija ili zemalja. To može zahtijevati određeno poznavanje poreznih zakona i propisa, kao i određenu tehničku stručnost u postavljanju poreznih postavki u Shopifyju.

Kada je u pitanju Laganoo, možete postaviti automatski obračun poreza i dozvoliti platformi da ih izračuna umjesto vas. Ovo se odnosi ako prodajete proizvode u: SAD, Evropi, Velikoj Britaniji, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, Južnoj Africi, Tajvanu, Singapuru, Maleziji, Indoneziji, Saudijskoj Arabiji i tako dalje. Automatski porezi pružaju ažurirane stope na cijelom sajtu i mogu se omogućiti u par klikova.

Cijene: Plaćajte manje koristite više uz Laganoo

Kada je u pitanju Laganoo cijena planova, možete imati pristup brojnim funkcijama po nižim cijenama u odnosu na Shopify.

CJENOVNIK PLANOVA

Jedan od najvećih nedostataka Shopify-ja je njegova cijena. Shopify je skup i ima kompleksne planove od kojih neki uključuju a neki isključuju mogućnost kreiranja onlajn prodavnice.

Sa druge strane, Laganoo ima jednostavne planove sa povoljnim cijenama i naprednim karakteristikama. U narednim odjeljcima možete saznati nešto više o cijenama i karakteristikama planova.

Kao dio konstantnog strijemljenja Laganoo kompanije da podrži male biznise i preduzetnike, nudimo 50% popusta na Laganoo planove.

Mjesečni planovi: Shopify vs Laganoo

Nešto više o cijenama planova 

Mjesečne i godišnje cijene planova za Laganoo i Shopify značajno se razlikuju. Cijene Laganoo planova su znatno niže su ​​znatno niže i povoljnije za vlasnike malih biznisa koji započinju onlajn poslovanje.

Mjesečni planovi Shopify ili Laganoo, šta odabrati?

Shopify Starter vs Laganoo Starter plan

Imajte na umu da Laganoo ima 4 cjenovna plana koji omogućavaju kreiranje online prodavnice ili veb-sajta. 

Shopify ima samo 3 cjenovna plana koji nude ovu opciju. Četvrti, Starter plan, dozvoljava samo prodaju vaših proizvoda putem linka.

Jednao od karakteristika Laganoo Starter plana je njegova cijena. Za samo 9 USD plan uključuje:

 • Prodaja do 25 proizvoda
 • Neograničene transakcije
 • Nema transakcionih provizija 
 • Neograničeno skladištenje podataka
 • Ograničena podrška

Uz Laganoo Starter takođe možete iskoristiti 30-dnevni besplatni probni period kako biste isprobali funkcije platforme.

S druge strane, Shopify Starter plan koštaće vas 5 USD mjesečno, ali vam daje ograničene mogućnosti prodaje putem linkova proizvoda, bez online prodavnice. Uz Shopify Starter plan možete iskoristiti 3-dnevni besplatni probni period. Ovo obično nije dovoljno vremena da se vidi je li Shopify pogodna opcija za preduzetnike i vlasnike malih biznisa.

Shopify Basic vs Laganoo Basic plan

Dugme za kupovinu, onlajn prodavnica sa dva tim naloga, naknada za obradu kreditne kartice – 2,9% plus 0,30 USD i do četiri lokacije zaliha uključeni su u Shopify-ov osnovni plan, koji košta 32 USD mjesečno.

Međutim, Laganoo Basic plan košta 14,5 USD sa mnoštvom funkcija čija vrijednost daleko premašuje cijenu.

Uz Laganoo Basic plan prodavci dobijaju:

 • Prodajte do 250 proizvoda,
 • Praćenje zaliha,
 • Obaviještnja o isteku zaliha,
 • Prodaja na Facebooku i Instagramu (u određenim zemljama)
 • Oglašavajte se na TikToku (u određenim zemljama),
 • Mogućnost integracije sa aplikacijama,
 • Email podrška 24/7 i još mnogo toga.

Shopify plan vs Laganoo Advanced plan

Shopify nudi Shopify plan od  92 USD mjesečno i uključuje samo profesionalne izvještaje o performansima, do 5 tim naloga i 5 lokacija zaliha.

Laganoo Advanced plan koštaće vas svega 34,5 USD mjesečno.

Sa ovim planom prodavac dobija:

 • Prodajte do 1500 proizvoda
 • Prodajte na Amazonu i drugim platformama,
 • Filteri za upravljanje proizvodima,
 • Povraćaj napuštene korpe,
 • Lajv  chat podrška.

Sjajna ponuda: Laganoo nudi 50% popusta na sve mjesečne planove do 1. februara 2025.

Laganoo Unlimited plan vs Shopify Advanced plan

Shopify nudi Advanced plan u kojem prodavac dobija prilagođeni alat za pravljenje izvještaja, 15 tim naloga i 8 lokacija zaliha ali po visokoj cijeni od 399 USD mjesečno.

A kada je u pitanju Laganoo Unlimited plan: Za samo 74,5 USD plan vam daje mogućnost:

 • Prodajte neograničeno proizvode,
 • Prioritetna podrška,
 • Mobilna brendirana aplikacija i još mnogo toga.

Sjajna ponuda: Laganoo nudi 50% popusta na sve mjesečne planove do 1. februara 2025.

Godišnji planovi

Ostvarite do 20% popusta na sve godišnje planove cijena uz Laganaoo. 

-Cijena godišnjih planova: Shopify naplaćuje 24 USD sa ograničenim karakteristikama za Basic plan. Laganoo naplaćuje 25,52 USD za Basic plan koji se naplaćuje godišnje.

-Cijena Shopify plana iznosi 69 USD mjesečno na godišnjem nivou. dok Laganoo nudi plan od 57,96 USD za Advanced plan.

-Cijena Laganoo Unlimited plana je 119,2 USD. Dok bi vas Shopify Advanced plan koštao 299 USD mjesečno, na godišnjem nivou.

Da sumiramo, kada uporedimo karakteristike i cijene obije platforme, Laganoo je povoljniji. Istovremeno vam pruža sve što vam je potrebno za vođenje online poslovanja.

Transakcione naknade

Prilikom pokretanja online poslovanja važno je da provjerite uslove plaćanja. Naknade se mogu razlikovati za interne i eksterne sisteme plaćanja.

Kada su u pitanju naknade za transakcije, Laganoo je povoljniji u odnosu na Shopify.

Dok Shopify ne naplaćuje naknade za transakcije ako koristite Shopify Payment sistem, naplaćivaće od 0,5 do 2% transakcione provizije kada koristite druge sisteme za plaćanje.

Laganoo ne naplaćuje naknade za transakcije, bilo da koristite Laganoo Onlajn Plaćanje ili bilo koji drugi sistem plaćanja.  

Mnogi mali i srednji biznisi koji se bave onlajn prodajom preferiraju sisteme koji im omogućavaju da zadrže maksimalan iznos zarađenog novca. Takođe, oni traže optimalna rješenja plaćanja, bez skrivenih naknada i troškova.

Uz Laganoo, možete smanjiti dodatne troškove i uštedjeti novac koji biste davali na transakcione provizije, troškove implementacije sistema za plaćanje i tako dalje. Dakle, ako ste tek započeli onlajn biznis, ne zaboravite koliko je važno započeti poslovanje sa minimalnim troškovima!

Sistemi onlajn plaćanja

Laganoo nudi adekvatna i napredna rješenja onlajn plaćanja bez dodatnih naknada ili skrivenih troškova. 

Takođe, Laganoo nudi plaćanja putem mobilnih aplikacija i online plaćanja bez ograničenih transakcija. Pored toga što je implementacija Laganoo onlajn plaćanja potpuno besplatna, omogućava vam onlajn naplate: 

 • Bez dugoročnih ugovora,
 • Bez skrivenih troškova ili mjesečnih naknada,
 • Lokalizacija valute/lokacija plaćanja,
 • Bez geografskih ograničenja,
 • Dostupno u 45+ zemalja i 135+ valuta,
 • Rješenje za sigurno plaćanje,
 • Bez komplikovane papirologije–i još mnogo toga.

Shopify, s druge strane, ima visoke naknade za transakcije za sve sisteme plaćanja izuzev Shopify Payment sistema. 

Da zaključimo, ako tražite najbolje rješenje za onlajn plaćanje uz minimalne troškove onda je Laganoo vaš najbolji izbor.

Korisnička podrška

Pružanje adekvatne korisničke podrške je važan faktor koji utiče na uspješnost biznisa. Kada govorimo o korisničkoj podršci, postoje dvije perspektive: perspektiva klijenta kao i perspektiva potencijalnog klijenta. Laganoo nudi korisničku podršku svim Laganoo korisnicima i aktivno odgovara na sve vaše upite.

Platforme za onlajn prodaju se brzo razvijaju, a sa njima i potrebe kupaca. Uprkos velikoj bazi korisnika, Laganoo i Shopify nude sjajnu korisničku uslugu. I Shopify i Laganoo  korisnička podrška imaju nekoliko zajedničkih funkcija. Pogledajmo ih:

 • Lajv chat ili chat bot 24/7
 • Sekcija sa pitanjima i odgovorima
 • Tutorijali
 • Community sekcija

Korisnička podrška kompanije Laganoo dostupna je svim korisnicima, bez obzira da li su oni njihovi klijenti ili ne.

Probni period za nove korisnike 

Probni period za nove korisnike platformi za izradu veb-sajtova izuzetno su važni jer korisnicima pružaju uvid u njihove funkcionalnosti. 

Bilo da je u pitanju biznis  na nivou malog i srednjeg preduzeća, isprobavanje softvera prije odluke o kupovini može pomoći u donošenju odluke. Posebno kada govorimo o tome da li je odgovarajuća platforma pravi izbor za njih. 

Dakle, s obzirom na potrebe kupaca, Laganoo nudi 30-dnevni probni period za testiranje Laganoo paltforme. Sa ovom funkcijom, korisnici će moći da testiraju Laganoo karakteristike potrebne za njihov poslovni strateški pravac i rast prije nego odluče da kreiraju svoju prodavnicu.

Uz 30-dnevni probni period možete isprobati sve opcije koje nudi Laganoo Basic plan. Ovo znači da ćete moći da:

 • Uporedite različite karakteristike i funkcionalnosti platforme
 • Odaberite najbolji plan za svoj biznis
 • Dizajnirate izgled orodavnice/veb-sajta 
 • Odlučite prodajnim kanalima kao što su Amazon, eBay i druga tržišta

S druge strane, Shopify nudi samo trodnevnu probnu verziju. Za neke korisnike ovo bi moglo biti dovoljno. Međutim, ako vam više odgovara duža besplatna i probna verzija kako biste blagovremeno testirali da li je platforma pravi izbor za vas, onda je Laganoo pravo rješenje.

App Market

Sve popularne platforma za izradu veb-sajtova nezaobilazno posjeduju i sopstvene App Market platforme. Na ovim plaformama vlasnici biznisia su u mogućnosti da odaberu odgpvarajuće aplikacije i unaprijede svoje poslovanje na internetu. Na App Marketu možete preuzeti veliki broj aplikacija koje možete povezati sa vašim veb-sajtom, kako bi automatizovali i unaprijedili određene procese. 

Laganoo ima App Market sa širokom lepezom aplikacija za vlasnike onlajn biznisa. App Market se redovno ažurira sa aplikacijama koje omogućavaju savremeno poslovanje. 

Shopify takođe ima App Market na kojem možete pronaći aplikacije koje najbolje odgovaraju vašim potrebama.

Sa Laganoo platformom možete kreirati i veb-sajt i onlajn prodavnicu  

Laganoo nije samo kvalitetno rješenje za onlajn prodaju.  Laganoo platforma omogućava vam i izradu poslovnih veb-sajtova na kojima ćete prezentovati svoje usluge. Laganoo usluge izrade veb-sajtova odgovaraju vlasnicima biznisa bez obzira da li se bave prodajom putem interneta ili ne. Možete kreirati veb-sajtove prilagođene korisnikom iskustvu i prodavati usluge, rezervacije, online tutorijale i časove i još mnogo toga.

Međutim, Shopify platforma je u potpunosti zasnovana na onlajn prodajii. Stoga je to dobra opcija za one koji se bave ovim vidom poslovanja. 

Da zaključimo? Laganoo ili Shopify?

I Shopify i Laganoo imaju jedinstvene karakteristike pogodne za male i srednje biznise, kao i za sve nivoe preduzeća. Međutim, iako Shopify pruža sve potrebne elemente za pokretanje online prodavnice, zahtijeva prethodno znanje i namijenjen je onima koji već imaju iskustva u onlajn prodaji.

Laganoo je najbolja opcija za prodavce i vlasnike biznisa bez obzira na obim njihovog poslovanja. Korisnici mogu lako kreirati i dizajnirati prodavnicu ili veb-sajt, dodati proizvode, opcije dostave i načine plaćanja i još mnogo toga. Laganoo je najbolja opcija za one koji žele da kreiraju svoju prodavnicu za nekoliko minuta, i za tren počnu da prodaju svoje proizvode!

Ukratko, dok je Shopify poznata platforma za kreiranje veb-sajtova, za njihovo kreiranje trebaće vam nešto više vremena i strpljenja. Shopify planovi su skupi i mogu se nagomilati visoke naknade za transakcije. Shopify teme takođe mogu biti prilično skupe. Za vlasnika malog biznisa ili preduzetnika ovo bi bile stvari na koje treba obratiti pažnju i koje bi trebao izbjegavati.

Laganoo je, međutim, napravljen da odgovara onima koji nemaju puno iskustva u izradi veb-stranica/onlajn prodavnica. Laganoo planovi su pristupačni, nema transakcijskih naknada, dok je naknada za obradu plaćanja 2,99% + 0,30c. Pored toga, Laganoo nudi 50+ besplatnih tema. Sve u svemu, to je mnogo pristupačnije rješenje podržano najsavremenijom tehnologijom, najprikladnije za online poslovanje.

Kontaktirajte Laganoo

Ako želite saznati više o Laganoo platformi, ne ustručavajte se kontaktirati Laganoo podršku koja je tu da odgovori na sva vaša pitanja. Danas je najbolje vrijeme da pokrenete svoj posao i obezbijedite sebi novi tok prihoda. 

Pitate se šta je Laganoo omnichannel ecommerce platforma?

Omnichannel je prodaja koja se može odvijati na više od jednog kanala za trgovinu. Ovi kanali uključuju kupovinu preko mobilnog telefona, laptopa ili u fizičkoj prodavnici. Laganoo platforma ima za cilj da obezbijedi besprijekorno korisničko iskustvo na svim kanalima prodaje.

E-commerce je skraćenica za elektronsku odnosno onlajn trgovinu.

Platforma je softver koji se koristi za hosting bilo koje vrste aplikacije ili usluge.

U ovom slučaju to se odnosi  na veb-sajtove i onlajn prodavnice.
Nemate veb-sajt? Iskoristite ekskluzivnu priliku da napravite svoj veb-sajt, brzo, sa lakoćom i počevši od samo 9$. Sada je pravo vrijeme da oslobodite svoje potencijale i prilagodite veb sajt vašim specifičnim potrebama. Ulogujte se, izaberite odgovarajuću temu i počnite da gradite svoje onlajn prisustvo. Neka vaša poslovna budućnost počne sa Laganoo omnichannel ecommerce platformom.

Unesite Vaš email ili broj telefona i kontaktiraćemo
Vas u narednih 24 sata.

Unesite Vaš email ili broj telefona i
kontaktiraćemo Vas u
narednih 24 sata.