Laganoo u znaku uspješnih priča ženskog preduzetništva - Laganoo

Laganoo u znaku uspješnih priča ženskog preduzetništva

  • Žensko preduzetništvo
  • Laganoo uspješne saradnje sa ženama preduzetnicama
  • Uspješne priče žena preduzetnica
  • Nešto posebno za kraj

Postoje mjeseci posvećeni obilježavanju određenih događaja i praznika. Među njima su praznici koji nas podsjećaju na važnost pojedinaca ili pripadnika određenih grupa. Upravo to je slučaj i sa martom, mjesecom posvećenim ženama. 

U kontekstu onlajn poslovanja to je posebno važno, posebno kada govorimo o unapređivanju i potspješivanju preduzetništva. Kroz inicijative koje su se ticale ženskog preduzetništva iznjedrili smo veliki broj saradnji koje su izrasle u uspješne priče naših klijentkinja. Mnoge od njih, zahvaljujući adekvatnom uplivu u onlajn poslovanje, sada predstavljaju svoj brend i biznis na pravi način. 

Sa ciljem unapređenja ženskog preduzetništva, jedna od naših inicijativa bila je upravo promocija biznisa koje su osnovale žene. Njima smo, kroz izradu veb-sajta, pružili i adekvatne alate za to. Promociju tih biznisa, odnosno pravih uspješnih priča, između ostalog sproveli smo kroz seriju tekstova posvećenih malim ženskim biznisima. 

U susret Danu žena prisjetimo se naših uspješnih klijentkinja 

Fizio Restart – privatni centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju

Fizio Restart je privatni centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju koji se nalazi u Sarajevu. Ordinaciju vodi Edisa Muharemović, dipl. fizioterapeut – magistar fizikalne terapije. Fizio restart se fokusira na individualni i holistički pristup svojim pacijentima, što je jedan od razloga zašto postižu izvrsne rezultate u svojem poslovanju.

Kako je Laganoo saradnja potspješila njihovo poslovanje?

Prije uspostavljanja saradnje sa Laganoo kompanijom, Fizio Restart se suočio sa izazovom pronalaska novih klijenata. Nakon više bezuspješnih pokušaja da stupe u kontakt sa radno aktivnim građanima Sarajeva, shvatili su da im nešto nedostaje. 

Uspostavljanje brenda na internetu

Opšte je uvaženo mišljenje da se upostavljanjem brenda povećavaju i šanse biznisa za ostvarivanjem novih saradnji, viših ciljeva, veće prodaje i slično. Brend pruža korisnicima osjećaj sigurnosti i povjerenja, te kao takav uvijek ispunjava obećanje. Obećanje koje pružate kao brend zavisi od oblasti kojom se bavite kao i načina na koji poslujete. U slučaju Fizio Restarta, brend obećava besprekornu uslugu i apsolutnu posvećenost i profesionalni pristup svojim pacijentima. 

Sa tim u vezi predstavljanje brenda na veb-sajtu uz opis i ponudu svih usluga, važna je karika uspjeha u današnjem poslovnom svijetu.

Fizio Restart sada na adekvatan način predstavlja brend na internetu

Laganoo tim dizajnera i developera je za Fizio Restart kreirao veb-sajt koji možete posjetiti na linku. Sada svi zainteresovani mogu pronaći relevantne podatke o poslovanju i uslugama koje nudi ova ordinacija. 

“Moramo priznati da je ovo bio jedan od boljih projekata koji je grad Sarajevo u suradnji sa Laganoo organizovao za mlade poduzetnike.”

-Edisa Muharemović dipl. fizioterapeut – magistar fizikalne terapije.

Cijelu Fizio Restart uspješnu priču možete pročitati ovdje

Pored pomenutih u nastavku saznajte koje su još kreativne biznis priče doživjele uspjeh, dijelom zahvaljujući veb-sajtu koji smo kreirali za njih. 

Shtrikarica – crnogorski brend heklanih torbica

“Kada je prodaja u pitanju i direktna komunikacija sa potencijalnim kupcima, koji su tu samo da bi kupili proizvod, veb-sajt i online prodavnica su pravi izbor.”

Jovana Đurišić, vlasnica Shtrikarice i preduzetnica

Shtrikarica je crnogorski brend koji plasira kreativne akseosare – torbice napravljene od recikliranih materijala. Ne samo da su torbice koje možete poručiti posebne već se i recikliranjem materijala vodi računa o Planeti Zemlji. Upravo to je rezultat posvećenosti eko održivosti i očuvanju tradicije. Pored toga, ova uspješna priča posebno je inpirativna jer je Jovana, vlasnica brenda Shtrikarica, došla na ideju o biznisu nakon što je gledala kako njena majka izrađuje slične aksesoare za ličnu upotrebu. 

Kao i svakom brendu u usponu, Shtrikarici je neophodan veb-sajt

Shtrikarica je brend koji je vrlo brzo stekao popularnost među ljubiteljima kreativnih, posebnih i ekoloških proizvoda. Samim tim, njeni proizvodi mogu se pronaći u različitim prodajnim objektima. Ipak, u doba internet ekspanzije kada kupci traže najpogodnije načine kupovine, Jovana je znala da može plasirati svoje proizvode na mnogo širem tržištu ukoliko započne onlajn prodaju. 

Benefiti posjedovanja veb-sajta za brend Shtrikarica

Dakle, kako bi raširila ideju o kreativnim biznis pričama i predstavila jedinstvenu ponudu širokom onlajn tržištu, Jovana je odlučila da započne prodaju putem veb-sajta. Shtrikarica brendu neophodan je vizuelno jednostavan i funkcionalan veb-sajt na kome će posjetioci lako moći da pronađi sve što ih zanima. 

Zato je Jovana, koja je saznala za Laganoo putem društvenih mreža, povjerila nama izradu onlajn prodavnice za potrebe brenda. 

Shtrikarica je iskoristila sjajnu priliku – projekat donacije veb-sajtova

Projekat saradnje Laganoo kompanije sa portalom Volim Danilovgrad imao za cilj valorizovanje i potspješivanje preduzetništva kroz donaciju besplatnih veb-sajtova. Tako da, iako je Shtrikarica smatrala da su društvene mreže sjajan alat za komunikaciju promociju i širenje svijesti o brendu, kada je u pitanju prodaja – onlajn prodavnica je najbolje rješenje. 

Uspješnu priču Shtrikarica brenda možete pročitati ovdje

Kako Ulis, ekskluzivni partner Swarowski brenda, uspješno posluje na internetu? 

“Kao privatni preduzetnik, sada sam u mogućnosti da samostalno organizujem svoje vrijeme. Pored toga, veb-sajt mi pruža mogućnost da vodim online biznis sa bilo kog mjesta, da pratim i prihvatam porudžbine na mobilnom telefonu, a da moji klijenti dobijaju automatske odgovore putem emaila.”

-Dušanka Radonjić, vlasnica i izvršni direktor kompanije Ulis

Nešto više o klijentu Ulis

Ulis je decenijama na području Crne Gore ekskluzivni partner i distributer brenda Swarovski. Vjerovatno ste svi već čuli za ovog svjetskog lidera u proizvodnji kristalnog nakita, satova sa švajcarskim mehanizmom, modnih aksesoara i kristalnih figura. Ta činjenica nam govori o važnosti Ulisa kao brenda koji plasira najkvalitetnije i posebne kristalne komade za svačiji ukus. 

Ulis se suočio sa izazovom plasiranja proizvoda na čitavoj teritoriji Crne Gore

Predstavništva Ulisa nalaze u Podgorici i Nikšiću. Samim tim, najveći izazov za ovaj brend bio je doći do potencijalnih kupaca Swarovski brenda i u ostalim gradovima Crne Gore.

Ovo je posebno važno u trenutku kada se, nakon pandemije koronavirusa, sve više ljudi okreće onlajn kupovini. Ulis, kao savremeni brend koji ide u korak sa modernim tokovima poslovanja, odlučio je da predstavi ponudu na veb-sajtu odnosno onlajn prodavnici. Zahvaljujući tome, kupci širom Crne Gore mogu imati priliku da poruče jedinstvene Swarovski proizvode kada god to požele. 

Ulis i Laganoo ostvarili su saradnju na obostrano zadovoljstvo

U nastojanju da predstave svoj brend na internetu putem veb-sajta, kompanija Ulis kontaktirala je Laganoo tim u želji da na najbolji način prezentuje svoju cjelokupnu ponudu i dođe do što većeg broja kupaca.

Ulis tim je svjestan da je posjedovanje veb-sajta jedna od ključnih karika za uspjeh, jer većina korisnika prvenstveno dolazi do novih proizvoda putem interneta.

Pored toga, znajući da je veb-sajt potrebno i promovisati kako bi se iskoristio njegov puni potencijal, kompanija Laganoo je predložila promociju proizvoda putem Google oglašavanja. Na ovaj način ne samo da se potspješuje prodaja već i svjijest o brendu. 

Kao rezultat Ulis ima povećan broj porudžbina putem veb-sajta

Kada promociju brenda uradite na pravi način, očekivani rezultati su: 

  • Povećan broj posjeta veb-sajtu ili onlajn prodavnici
  • Povećan broj upita o proizvodima 
  • Povećan broj porudžbina

Upravo to je slučaj i sa kompanijom Ulis, koja je prepustila promociju putem Google oglašavanja nama. Za kratko vrijeme posjedovanja veb-sajta, Ulis već bilježi pozitivan trend u poslovanju. To se prije svega odnosi na povećanje prepoznatljivosti brenda a samim tim i prodaje proizvoda. 

Koje su prednosti posjedovanja veb-sajta? 

Posjedovanje veb-sajta ili onlajn prodavnice ima brojne prednosti. Neke od njih su lakoća onlajn kupovine, brzo obaljvanje onlajn transakcija i sveukupno bolje korisničko iskustvo. Ukoliko je kupac zadovoljan iskustvom na vašem veb-sajtu, neminovno je da će to pozitivno uticati na vaš brend. 

Zahvaljujući veb-sajtu odnosno onlajn prodavnici Ulis sada može ponuditi svoje proizvode u realnom vremenu, bez geografskih i drugih ograničenja. Sada kupci mogu poručiti željeni proizvod u svega par klikova. Sa druge strane, upravljanje veb-sajtom je jednostavno i olakšava vođenje onlajn biznisa. 

“Lagano tim je bio veoma kooperativan tokom same izrade veb-sajta ali i pružanja podrške u upravljanju online prodavnicom. Ekipa agencije Laganoo održala je za nas posebnu obuku kako bismo danas samostalno vodili naše kristalno online poslovanje.”

-Dušanka Radonjić, vlasnica i izvršni direktor kompanije Ulis

Cijelu priču pročitajte ovdje

Ulis veb-sajt posjetite ovdje

Uspješno poslovanje ostvario je i domaći brend organskih ulja Uljarica 

„Obzirom da se mi bavimo proizvodnjom i prodajom vlastitih proizvoda, naše poslovanje nije moguće bez dobrog veb-sajta. Na veb-sajtu su sve potrebne informacije o proizvodima i kupci se mogu informisati o svemu, od cijene, dostave do informacija o samim proizvodima.“

-Aida Mujanović – Pazalja

Brend Uljarica – prirodna biljna ulja

Uljarica je fabrika prirodnih biljnih ulja iz Sarajeva. Oni nude veliki asortiman proizvoda: ulja bundeve, čurekote, susama, lana i tako dalje. Kao i svaki brend, Uljaricu pokreće misija. A njihova misija je da, plasiranjem zdravih i organskih proizvoda ponude prirodne proizvode za zdravlje i briga klijenata o tijelu. Kupci to mogu postići pravilnom upotrebom i redovnim korišćenjem najboljih sastojaka koji se mogu naći u prirodi.

Uljarica je, kao mali biznis, bila u potrazi sredstavima za izradu veb-sajta

Poput mnogih novih biznisa, odnosno onih koji su na početku svog razvoja, Uljarica se suočila s kompliciranom administracijom i financijskim troškovima prilikom osnivanja. Ovo je postavilo izazov kada je u pitanju pronalaženje dizajnera koji će posvećeno i kvalitetno raditi na izradi veb-sajta za brend. Međutim, zahvaljujući projektu kompanije Laganoo i Grada Sarajeva, Uljarica je saznala za konkursu za podršku malim i srednjim preduzećima, koji je uključivao besplatnu izradu veb-sajta ili onlajn prodavnice. Upravo prijavom na konkurs uspješno su prevazišli ovaj izazov. 

Kako je brend Uljarica započeo prodaju putem interneta?

Brend Uljarica je na konkursu uz uredno priloženu dokumentaciju, osvojio izradu onlajn prodavnice posvećene njihom biznisu. Veb-sajt uljarica.ba za prodaju prirodnih ulja putem interneta omogućio je Uljarici da na jednom mjestu predstavi sve informacije o svom brendu i proizvodima u ponudi. Klijentima su uz sve informacije dostupni i prozivodi za onlajn poručivanje direktno putem veb-sajta. 

Opširnije o ovoj uspješnoj priči pročitajte na linku.

Brend Domiki i nakit inspirisan prirodom

„Vebsajt je unaprijedio naše poslovanje u smislu bolje prezentacije brenda, profesionalnijeg pristupa kupcu i same dostupnosti. Jako je bitno da kupac može pogledati proizvode za koje je zainteresovan u bilo kom momentu bez pritiska za kupovinu.“  

-Aleksandra Kostić, vlasnica brenda Domiki 

Brend Domiki se specijalizuje za izradu ručno rađenog nakita koji je inspirisan prirodom. Njihove kolekcije najčešće promovišu nematerijalne sadržaje kulturne baštine i koriste tehnike koje potiču iz Italije. Pored toga, koriste inovativne, savremene i ekološki prihvatljive materijale koji se proizvode u Njemačkoj. Sa preko 20 kolekcija nakita suvenira na temu crnogorske arhitekture i Mediterana, Domiki ima za cilj da svojim brendom podigne svijest o očuvanju životne sredine.

Kako predstaviti sve kolekcije na jednom mjestu? 

Budući da se bave izradom ručno rađenog nakita, Domiki ima mnogo različitih kolekcija proizvoda koje je potrebno organizovati na adekvatan način. Kako bi klijentima pružili pregled svih svojih proizvoda na jednom mjestu, potrebno je pronaći rješenje koje će omogućiti lako pretraživanje i pronalaženje određenog proizvoda. Domiki timu je stoga potrebno rješenje koje će pružiti informacije o dostupnosti svakog proizvoda, kao i detaljne informacije o svakom proizvodu kako bi klijenti mogli donijeti informisane odluke o kupovini.

Predstavljanje cjelokupne ponude na veb-sajtu

Kako  je prisustvo na društvenim mrežama bilo nedovoljno za promociju brenda Domiki, odlučili su proširiti svoju marketinšku strategiju i kreirati veb-sajt koji će sadržati cjelokupnu ponudu njihovog ručno rađenog nakita, uključujući i opciju za online kupovinu. U tom trenutku, Domiki je započeo uspješnu saradnju sa kompanijom Laganoo koja je izradila onlajn prodavnicu za kolekcije ručno rađenog nakita inspirisanog prirodom.

Čitavu uspješnu priču pročitajte na linku

Domiki onlajn prodavnicu posjetite ovdje

Žensko preduzetništvo je od velike važnosti za razvoj društva i ekonomije

Kao kompanija svjesni smo važnosti ženskog preduzetništva za društvo i ekonomiju. Iz tog razloga, uz ponudu kvalitetnih usluga izrade veb-sajta i digitalnog marketinga, možemo pomoći ženama preduzetnicama. To se posebno odnosi na ostvarivanje njihovih poslovnih ciljeva i uspješnog razvoja biznisa.

Ponosni smo na sve žene preduzetnice koje smo podržali kroz naše projekte i usluge te koje sada uspješno posluju na internetu.

Ukupno gledano, vjerujemo da je osnaživanje ženskog preduzetništva ključno za razvoj održive ekonomije i društva u cjelini, te je važno da se pruži podrška i podsticaj za dalji rast i razvoj ovog sektora.

Smatramo da je podrška preduzetnicama neophodna kako bi se osigurala jednakost u poslovnom svijetu i uklonile prepreke s kojima se suočavaju u pokretanju i razvoju svojih biznisa. S tim u vezi, podržavamo inicijative i programe koji se bave povećanjem broja žena preduzetnica, kao i poboljšanjem njihovog pristupa finansijskim sredstvima,neophodnim alatima i tržištu rada.

Međutim, mi tu nismo stali. 

Nastavljamo sa podrškom preduzetnica tokom mjeseca marta

Žene preduzetnice često se suočavaju sa brojnim izazovima i preprekama na svom poslovnom putu, a naša misija je da im pomognemo da prevaziđu te izazove i da uspiju u svom poslu.

Zato, u cilju unapređenja i promocije ženskog preduzetništva Laganoo nudi besplatnu izradu veb-sajta koji će omogućiti širenje njihove poslovne mreže i predstavljanje njihovih proizvoda i usluga.

Uz podršku i motivaciju, žene preduzetnice mogu postići izuzetne poslovne uspjehe i doprinijeti napretku društva. Kroz našu kampanju tokom ovog mjeseca, želimo da podignemo svijest o značaju ženskog preduzetništva i da inspirišemo što veći broj žena da se upuste u ovu avanturu i ostvare svoje poslovne snove.
Više o kampanji saznajte ovdje.

Unesite Vaš email ili broj telefona i kontaktiraćemo
Vas u narednih 24 sata.

Unesite Vaš email ili broj telefona i
kontaktiraćemo Vas u
narednih 24 sata.