25 besplatnih websajtova kotor - Laganoo
25 besplatnih web sajtova
Inicijativa Opštine Kotor
za pomoć
lokalnim biznisima.
25 besplatnih web sajtova

Inicijativa Opštine Kotor za pomoć lokalnim biznisima.
Vladimir Jokic

Riječ predsjednika Opštine

Ovim projektom Opština Kotor želi da pomogne privrednicima i  ohrabri ih da svoj biznis prošire i na online svijet. Poslednjih godinu dana bili smo svjedoci pandemije koja je zaustavila i otežala poslovanje brojnim djelatnostima. Digitalizacija nam pruža brojne mogućnosti, od povećanja vidljivosti do rada u ograničenim okolnostima, zbog čega  Opština Kotor želi da na ovaj način pomogne pojedinačnom biznisu, a samim tim i ukupnoj privredi. 

Zadovoljstvo nam je da u partnerstvu sa agencijom Laganoo d.o.o. pomognemo osavremenjavanju poslovanja i edukaciji o značaju online prisustva. Nadamo se da ćemo podstaći naše sugrađane da se brže i lakše prilagode novim vremenima i situacijama koje ona nose.

Vladimir Jokić

Predsjednik Opštine Kotor

O projektu

Ovaj projekat ima za cilj da pomogne razvoju poslovanja privrednih subjekata na teritoriji opštine Kotor, bez obzira na djelatnost i kapacitete preduzeća. Opština Kotor, u saradnji sa agencijom Laganoo, prepoznala je potrebe da pomogne privrednicima da pozicioniraju svoje poslovanje u online svijetu i prilagode se digitalnim promjenama koje se neprekidno dešavaju.
 
U trenutku kada se cijeli svijet seli u online prostor neophodno je da i vaše poslovanje bude u koraku sa vremenom i što je moguće više digitalizovano. Nezavisno od toga kojim se biznisom bavite i koju vrstu usluge ili robe nudite, vaše poslovanje može da se odvija online. Online svijet pruža vam mogućnosti da primate plaćene narudžbine, zakazujete sastanke ili konsultacije, komunicirate sa svojim potrošačima ili jednostavno prezentujete i promovišete svoj biznis. Online poslovanje, od kojih je jedan od najznačajnijih segmenata online trgovina, predstavljaju budućnost vođenja biznisa.
ilustracija 1

Prednosti elektronske trgovine:

– Otvoreni ste 24 sata,
– Pružate kupcima mogućnost trgovine iz udobnosti svog doma,
– Rad je moguć i kada su fizičke prodavnice zatvorene,
– Nema geografskih ograničenja,
– Elektronske transakcije i plaćanja vrše se u trenutku.

Šta je obezbijeđeno ovim projektom?

Ovaj projekat obezbjeđuje besplatnu izradu web sajta, kao i hosting, za 25 privrednih subjekata na teritoriji opštine Kotor, u trajanju od godinu dana. Agencija za digitalne i e-commerce usluge Laganoo u saradnji sa Opštinom Kotor ponudiće svoje iskustvo i svoje resurse za kreiranju internet trgovina, svim zainteresovanim privrednicima. Svih 25 privrednih subjekata koji zadovolje uslove mogu birati između prezentacionog web sajta ili online prodavnice sa neograničenim brojem proizvoda. Nakon izrade web sajta ili web prodavnice, obezbijeđena je obuka za ažuriranje web sajta i dodavanje novih proizvoda. Vrsta biznisa, tip usluge ili proizvoda nijesu ograničeni. Pravo za prijavu imaju svi privredni subjekti koji zadovoljavaju dolje navedene kriterijume.

Šta vam je potrebno?

Odabrani privredni subjekti biće u mogućnosti da potpuno besplatno koriste gore navedene usluge, što podrazumijeva izradu web sajta i održavanje i hosting web sajta za prvih godinu dana.
Pored ovih, agencija Laganoo nudi i ostale usluge koje nisu obezbijeđene u ovom projektu, ali odabrani privredni subjekti će svakako moći da ih koriste uz dodatnu naknadu. Te usluge obuhvataju:
• Domen ime (domen je moguće kupiti na www.laganoo.online web sajtu),
• Aktivni profili na društvenim mrežama,
• Znak kompanije,
• Fotografije proizvoda, tima ili radnog prostora velikog kvaliteta,
• Sadržaj: tekst o kompaniji, proizvodima ili uslugama,
• Opis proizvoda sa karakteristikama.

Uslovi za učešće:

• Da je privredni subjekt registrovan za obavljanje privredne djelatnosti,
• Da obavlja djelatnost na teritoriji opštine Kotor,
• Da je izmirio poreske obaveze prema Upravi lokalnih javnih prihoda opštine Kotor,
• Postojanje aktivnih profila na društvenim mrežama.

Potrebna dokumentacija:

• Rješenje o registraciji iz Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS);
• Kratak opis djelatnosti sa konkretnim očekivanim rezultatima od novog sajta;
• Potvrdu Uprave lokalnih javnih prihoda grada Kotora da podnosilac prijave nema neizmirenih poreskih obaveza u prethodnoj godini i koja nije starija od 30 dana;

• Ukoliko je privredni subjekt osvojio neke nagrade u toku svog poslovanja ili ostvario određena dostignuća, potvrdu o tome može priložiti uz potrebnu dokumentaciju.
• Marketing plan sa budžetom za promociju web sajta nakon što web sajt bude izrađen (Marketing plan može biti opisnog tipa sa 500 do 1000 riječi).

 

 

Potrebnu dokumentaciju potrebno je poslati u roku od dvije nedelje od dana objave konkursa.
Nakon toga, prispjela dokumentacija biće detaljno analizirana. Kada pregled dokumentacije bude izvršen biče odabrano 25 dobitnika web sajtova koji će dobiti detaljne instrukcije za naredne korake. Nakon što kompletna dokumentacija bude pregledana opština Kotor će informisati javnost o dobitnicima.

Konkuriši

  Eventualna pitanja i nedoumice možete uputiti na email adresu:

  [email protected]

  Dodatne povoljnosti:

  Kompanija Laganoo se obavezuje da bez naknade pruži usluge kreiranja web sajta za sve korisnike koji se prijave za vrijeme trajanja konkursa, a koji ne budu među 25 izabranih putem ovog konkursa. Korisnicima se neće naplaćivati jednokratna naknada izrade web sajta, već samo hosting web sajta na mjesečnom nivou.
  Krajnji cilj jeste da se podigne svijest o značaju e-trgovine u poslovanju i da se jasno istaknu benefiti koji ovaj vid trgovine nudi. Privredni subjekti će biti podsaknuti da koristeći marketing kanale i društvene mreže, promovišu i ističu važnost web sajta i elektronske trgovine i na taj način doprinesu edukaciji kompletne javnosti.

  image_layers-1-1
  image_layers-1-2
  image_layers-1-3
  image_layers-1-4
  image_layers-1-6
  image_layers-1-5
  image_layers-1-7
  image_layers-1-8

  Upoznajte Laganoo

  Laganoo je više od našeg imena, to je naš moto.

  Naš tim razumije da upravljanje kompanijom može biti izazovno posebno na malom tržištu kao što je naše, zato je naš cilj da pomognemo klijentima da izgrade svoj online identitet. To činimo vodeći ih kroz cjelokupan proces od izrade web sajtova i web prodavnica, implementaciju elektronskog plaćanja do promociju web sajta i usluga. Pružajući klijentima kompletu uslugu od sistema elektronskog plaćanja do digitalnog marketinga obezbjeđujemo našim klijentima online prisustvo koje zaista uvećava njihov prihod.

  U društvu koje se razvija brzim tempom, gdje su kupcima informacije dostupne na par klikova, web sajtovi su postali neophodni u poslovanju i građenju imidža kompanije. Laganoo tim čini dobitna kombinacija kreativaca i analitičara koji ulažu svoje znanje i iskustvo u pomaganju kompanijama da njihovi brendovi budu prepoznatljivi na internetu.