Politika privatnosti - Laganoo

LAGANOO je kreirao ovu izjavu o privatnosti kako bi pokazao našu posvećenost privatnosti kupcima i korisnicima ove veb stranice i uslugama koje nudi LAGANOO. Ova politika privatnosti reguliše način na koji LAGANOO koristi, održava i objavljuje informacije prikupljene od svojih kupaca i korisnika svoje veb stranice. Ova veb lokacija nije namijenjena djeci mlađoj od 13 godina.

Informacije koje prikupljamo

LAGANOO može tražiti ili prikupljati lične podatke od mrežnih korisnika na različite načine, uključujući putem internetskih obrazaca za traženje informacija ili naručivanja proizvoda i usluga, i drugim slučajevima u kojima su korisnici pozvani da dostave takve informacije. Neki od podataka koje prikupljamo predstavljaju podatke koji Vas lično identifikuju i mogu sadržati Vaše ime, e-mail, poštansku adresu, brojeve telefona i telefaksa, podatke o računu za plaćanje i druge informacije potrebne za pružanje traženih usluga. LAGANOO, takođe, održava evidenciju kontakata za kupca ili tehničku podršku. LAGANOO može da prikuplja informacije o tome kako korisnici pristupaju veb lokaciji putem datoteka dnevnika i upotrebe kolačića, kao i putem usluga trećih strana kao što je Google Analitics. Takve informacije mogu uključivati standardne informacije iz Vašeg veb pretraživača (kao što su vrsta i jezik pretraživača), adresa Vašeg Internet protokola („IP“) i akcije koje preduzmete na veb lokacijama kompanije LAGANOO (poput pregledanih veb stranica i klikanih veza). 

Šta su kolačići?

Kao i većina standardnih veb lokacija, i mi koristimo datoteke dnevnika. Ove informacije mogu da uključuju adrese internetskog protokola (IP), vrstu pretraživača, dobavljača internetskih usluga (ISP), preporučene / izlazne stranice, vrstu platforme, žig datuma / vremena i broj klikova za analizu trendova, administraciju veb lokacije, praćenje kretanja korisnika u bazi i prikupljaju široke demografske informacije za baznu upotrebu. Međutim, nijedna od informacija sačuvanih u našim datotekama dnevnika, uključujući IP adrese, iako nije ograničena na njih, nije povezana sa lično prepoznatljivim podacima. 

Kako koristimo i dijelimo ove informacije?

LAGANOO može da koristi i dijeli Vaše lične podatke u cilju pružanja traženih usluga. Na primjer, Vaše informacije mogu se dostaviti registru domena kako bi se obradile registracije domena, ili odgovarajućem autoritetu za sertifikate da se naredi SSL sertifikat u Vaše ime. Takođe, dijelićemo Vaše podatke u mjeri koja je neophodna da biste bili u skladu sa ICANN-ovim pravilima, propisima i pravilima, a ako Vaši domeni nisu postavljeni na privatnu registraciju, javno dostupni VHOIS registar sadrži lične podatke, uključujući, ali ne ograničavajući se na Vaš naslov, ime, prezime, ime domena, e-mail, država i telefonski broj. 

LAGANOO je dužan da dostavi neke od Vaših ličnih podataka kako bi od sertifikacionog tijela tražio SSL sertifikat. Podnošenjem zahtjeva za narudžbinu SSL sertifikata ili obnavljanje putem LAGANOO-a, Vi pristajete na puštanje svih potrebnih ličnih podataka u sertifikacioni organ da biste ispunili zahtjev i potvrđujete i razumijete da LAGANOO djeluje samo kao posrednik između kupca i autoriteta za sertifikate, kako bi se olakšalo naručivanje ili obnavljanje sertifikata. LAGANOO nema uticaja na ishod zahtjeva za SSL sertifikat i ne može garantovati da će biti odobren bilo koji zahtjev za narudžbinu ili obnovu SSL sertifikata. 

LAGANOO, takođe, može koristiti lične podatke koje je prikupio LAGANOO da kontaktira kupce u vezi sa proizvodima i uslugama koje nudi LAGANOO, a u mjeri u kojoj je korisnik pristao na to od strane svojih pouzdanih podružnica, nezavisnih ugovora i poslovnih partnera. Takođe, možemo da koristimo ove informacije i dijelimo ih sa pouzdanim trećim licima u istraživačke svrhe u pogledu efikasnosti naših veb usluga, marketinga, oglašavanja i napora za prodaju, uključujući, bez ograničenja, u svrhu pregleda kupaca (kao što je korišćenje programa poput Ocene Google prodavca). LAGANOO neće prodavati ili na bilo koji drugi način dijeliti ove informacije sa trećom stranom u marketinške svrhe treće strane, osim ako izričito ne odobrite takvo dijeljenje informacija.

LAGANOO, takođe, može otkriti zbirne, anonimne podatke zasnovane na podacima prikupljenim od korisnika investitorima i potencijalnim partnerima. U takvim slučajevima biće objavljeni samo statistički podaci, a podaci koji se mogu lično identifikovati biće strogo povjerljivi. U slučaju prodaje LAGANOO-a, informacije prikupljene od korisnika mogu se prenijeti novim vlasnicima. LAGANOO može povremeno angažovati treće strane, uključujući sopstvene podružnice i pridružene kompanije, da čuvaju, analiziraju ili na drugi način čuvaju ili koriste podatke koje je LAGANOO primio od svojih kupaca. U svim takvim slučajevima, dobavljači usluga treće strane će se morati odnositi prema svim takvim podacima sa istim stepenom pažnje kao i LAGANOO i zabraniće im se da takve podatke otkrivaju bilo kojoj drugoj osobi ili stranci, osim ako je drugačije predviđeno u ovim Pravilima o privatnosti.

LAGANOO koristi podatke o računu za plaćanje isključivo da provjeri finansijske kvalifikacije potencijalnih kupaca i da prikupi plaćanje za usluge koje pruža LAGANOO. 

Google analize

Mi koristimo „Google analitiku“ da prikupljamo informacije o korišćenju ove veb lokacije, poput toga koliko često korisnici posjećuju veb lokaciju, koje stranice posjećuju kada to učine i koje druge veb lokacije su koristili prije dolaska na ovu veb lokaciju. Google Analitics prikuplja samo IP adresu koja Vam je dodijeljena na dan kada posjetite ovu veb lokaciju, umjesto Vašeg imena ili drugih identifikacionih podataka. 

Google Analitics postavlja stalni kolačić na Vaš veb pretraživač kako bi Vas identifikovao kao jedinstvenog korisnika slijedeći put kada posjetite ovu veb lokaciju. Ovaj kolačić ne može koristiti niko osim Google, Inc. Informacije generisane kolačićem Google će prosleđivati i čuvati na serverima u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Informacije dobijene od Google Analitike koristimo samo za poboljšanje usluga na ovoj veb lokaciji. Ne kombinujemo informacije prikupljene korišćenjem Google analitike sa lično prepoznatljivim podacima.

Google-ova sposobnost da koristi i dijeli informacije prikupljene od strane Google Analitics-a o Vašim posjetama ovoj veb stranici ograničena je Google-ovom politikom privatnosti. Možete spriječiti Google Analitics da Vas prepozna po povratnim posjetama ove veb lokacije deaktiviranjem kolačića Google Analitics na Vašem pretraživaču.

(https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/.) 

Posebne ponude i ažuriranja

Naši kupci i korisnici povremeno će dobijati biltene ili e-mailove sa informacijama o proizvodima, uslugama ili posebnim ponudama. Iz poštovanja prema privatnosti naših korisnika, LAGANOO im pruža mogućnost da odustanu od primanja ovih vrsta komunikacija. 

Servisne najave

U rijetkim slučajevima je potrebno poslati strogu najavu vezanu za uslugu, ako je, na primjer, naša usluga privremeno obustavljena zbog održavanja. Korisnici obično ne mogu da isključe ove komunikacije, iako mogu da deaktiviraju svoj nalog. Međutim, ove komunikacije nisu promotivne prirode. 

Zakonski obavezna objelodanjivanja

Iako se trudimo da sačuvamo Vašu privatnost, možda ćemo morati da otkrijemo lične podatke kada to zahtijeva zakon ili ako LAGANOO smatra da je objelodanjivanje neophodno da bi se zaštitila prava LAGANOO-a i / ili poštovala pravila postupka, sudskog naloga. LAGANOO, takođe, može otkriti informacije o Vama ako utvrdimo da je za nacionalnu bezbjednost, sprovođenje zakona ili druga pitanja od javnog značaja neophodno objelodanjivanje. 

Veb stranice trećih strana

Veb lokacija LAGANOO sadrži linkove ka drugim veb lokacijama. Imajte na umu da LAGANOO nije odgovoran za postupke privatnosti takvih drugih sajtova ili svojih kupaca. Ohrabrujemo Vas da pročitate izjave o privatnosti svake veb stranice koja prikuplja podatke koji se mogu identifikovati. Ovde je opisana politika privatnosti LAGANOO koja se odnosi samo na informacije koje je prikupio LAGANOO.

Održavanje informacija

Informacije koje se daju LAGANOO-u čuvaju se neograničeno i mogu se pohraniti u jednu ili više baza podataka koje direktno ili indirektno održava LAGANOO. LAGANOO koristi mjere standardne politike za zaštitu povjerljivosti informacija. Iako ne možemo garantovati da se neće dogoditi gubitak, zloupotreba ili izmjena podataka, mi se trudimo da spriječimo takve pojave. Sve druge posebno osjetljive informacije, poput brojeva kreditnih kartica prikupljenih za komercijalne transakcije, šifriraju se prije nego što ih pošaljete LAGANOO-u. Vaša upotreba usluga LAGANOO može rezultirati međunarodnim prenošenjem informacija, uključujući Sjedinjene Američke Države ili van nje. Posjetom pristupu ovoj veb lokaciji ili korišćenjem LAGANOO usluga pristajete na takve transfere.

Dok LAGANOO koristi industrijske standardne mjere zaštite Vaših podataka, nijedna bezbjednosna mjera nije sigurna, a nemoguće je garantovati potpunu sigurnost podataka koji se šalju ili čuvaju putem interneta. 

Vaša odgovornost

Vi ste odgovorni za sigurnost Vašeg ID-a klijenta i lozinke. Obavezno ih čuvajte na sigurnom mjestu i ne dijelite ih sa drugima. Uvijek se sjetite da se odjavite nakon što sesija završi kako biste osigurali da drugi ne mogu pristupiti Vašim privatnim ličnim podacima. Treba preduzeti ovo oprezu čak i ako ne koristite javni računar, kao što je biblioteka ili internet kafe, ali čak i kada koristite privatni računar u Vašem domu. Takođe ste odgovorni za ažuriranje podataka o kontaktu i plaćanju. Možete da ažurirate ili promijenite svoje podatke o registraciji tako što ćete se prijaviti na kontrolnu tablu LAGANOO. Određene informacije moraju biti zadržane od strane LAGANOO-a, čak i nakon ukidanja računa kako bi LAGANOO mogao da pruža tražene usluge, da ispunjava svoje zakonske obaveze ili da omogući LAGANOO-u da rješava sporove ili da sprovodi svoje sporazume.

LAGANOO. Prava na privatnost
4. jula, A56/5 Podgorica,
81000 Crna Gora

Promjene u ovoj Izjavi o privatnosti

LAGANOO zadržava pravo da u bilo kom trenutku promijeni ovu Politiku privatnosti i takve promjene će biti objavljene na veb lokaciji LAGANOO.

Pitanja

Sva pitanja koja se tiču ove Politike privatnosti mogu se uputiti e-mail na adresu PrivacyPolicy@LAGANOO.com.

Da biste prijavili zloupotrebu, pošaljite e-mail na abuse@laganoo.me.

Revidirano: 1. avgusta 2020. godine.

© 2020 LAGANOO. All rights reserved.

Unesite Vaš email ili broj telefona i kontaktiraćemo
Vas u narednih 24 sata.

Unesite Vaš email ili broj telefona i
kontaktiraćemo Vas u
narednih 24 sata.